Büyük düşünen yok

BİLİYORUM eleştiriler gelecek. Diyecekler ki: “F.Bahçe böyle maçta çift santrfor oynadı.” Veya diyecekler ki: “Alex’le niye başladı? Emre nerede?” Her şey diyecekler. Ama insanlar şunu unutuyorlar. İlk maçı 3-0 almışsın.

Haberin Devamı

Kupa maçlarında kendi sahanda gol yemememek çok önemli. Gol yememişsin. Deplasmanda 3-0’a karşı elenmen için 4-0 yenilmen lazım. Eğer Aziz Yıldırım başkanlığında 12 yılda kurulan bu takım, Bursaspor’un bu genç kadrosu karşısında bu kadar aciz duruma düşüyorsa, bu sorunun cevabını başka yerlerde aramak lazım.
Kim oynarsa oynasın fark etmez. İster tek santrforla çık isterse beş. Bir gol atsan Bursa’nın beş gol atması lazım. Yani 1’e karşı 5 oynuyorsun. Ve F.Bahçe golü 90+2’de buldu. O dakikada Bursa bulsa, eleyecek.
Hep aynı hikaye
Önceki gün Galatasaray, dün gece Fenerbahçe. Hep aynı terane, hep aynı hikaye. Birbirlerinden farkları yok. Eski Osmanlı Bankası reklamı gibiler. “Yok birbirimizden farkımız. Hepimiz aynıyız” diyorlar sanki. Bu şunu gösteriyor. Penaltıydı, goldü, fauldü, ofsayttı hepsi hikaye. Takım olabiliyor musun? Fenerbahçe veya Galatasaray ben takımım diyebiliyor mu? Diyemiyorlar, çok zor. Ne zaman diyebilirler? Yurt içinde değil, Avrupa kupalarında bir yerlere gelirlerse ancak diyebilirler. Çünkü bizdeki sanal, çakma. Avrupa gerçek. Yoksa hakem penaltı vermiş, ofsayttan gol olmuş, iki futbolcu atılmış hikaye.
Sıkıştığın yerde hakem, sıkıştığın yerde Futbol Federasyonu, sıkıştığın yerde yorumcular dersen, böyle durumlara düşersin.

Haberin Devamı

Vizyonları yok

Bu Fenerbahçe bu oyunla Türkiye Kupası’nı alsa ne olur? Sponsor Ziraat Bankası için iyi olur. Sponsor için Galatasaray da Beşiktaş da kalsa iyi olurdu. Ama işin sonu körler sağırlar birbirini ağırlar oluyor. Zaten onun için de anlı şanlı kulüp başkanlarımız, “Biz Türkiye Ligi’ni, Türkiye Kupası’nı düşünüyoruz” diyorlar. Niye çünkü büyük düşünme şansları yok. O vizyonları yok.

Yardımcılara bakın!

Bu kupa eşleşmesinde İstanbul’da oynanan maçta Bursa’nın net attığı golün ofsayt diye sayılmamasının neticesi nerelere gidiyor. Onun için de yalnız hakemlere bakmayalım, biraz da yardımcılara bakalım!... Bu cümleleri söyleyen ben değilim. Büyük büyük takımların idarecileridir!

Yazarın Tüm Yazıları