Sahte oyun

SEZON başı büyük keyif veren G.Saray, ikinci yarı başında seyircisine ıstırap vermeye başladı. Yeni transferler yapılıyor ama bunların takıma uyumu hemen olmaz.

Haberin Devamı

G.Saray’ın kötü futbolunda iki önemli faktör var. Birincisi, çok sakatlık oluyor. Dikkatli çalışan, adale gruplarını hazır hale getiren antrenman yapan takımlarda bu kadar sakatlık olmaz. Buradaki baş faktör teknik direktördedir. Futbolcu bu konuda laubali de olsa onu zorla hazır hale getireceksin.

G.Saray’ın kötü futbolundaki ikinci faktör takım halinde defans yapamıyorlar. Dün gece hücum pres yaparak bir tane top kapıp Antalyaspor’un üzerine ani gidemediler. Hep yalandan mücadele ederek, yalandan markaj yaparak geri geri gidiyorlar. Kendi ceza alanı çizgilerine kadar geliyorlar. Onu bile doğru yapamıyorlar. Ondan sonra topu alıp tekrar hücuma kalkıyorlar. Yani boşu boşuna enerji harcıyorlar.

Haberin Devamı

G.Saray hep yana ve geriye oynuyor. On tane pas yapıyorlar ama on metre ileriye gitmiyorlar. Sebep, boşa çıkan yardımlaşma yapan yok. Herkes kaçak güreşiyor, kaçak oynuyor.

 

Bir Necati yeterdi

Üç kulvarda yürüyen G.Saray’da solbek yok. Daha da enteresanı santrforu yok. Bir Necati olsa şu anda G.Saray’da oynayan hücumculardan daha etkili olur.

 

Antalya fark yapardı

Antalyaspor o oynadığı meşhur F.Bahçe maçından sonra kendilerini toparladı ve takım oldu. Yardımlaşmaları iyi, mücadeleleri iyi. Hücuma çıkarken biraz daha kontrollü ve dikkatli olsalar dün gece Galatasaray’a fark atarlardı.

 

Arda’nın neresi sağlam

Baros, Kewell ve Keita’nın yokluğu G.Saray’da fazlaca sırıtıyor. Peki onlar yoklar, Arda sahada. Hadi diğerleri sakat. Arda sağlam. Neresi sağlam? Hiçbir tarafı. Eğer Arda böyle oynayacaksa hiç oynamasın daha iyi. Çünkü zarar veriyor. Tamam her zaman iyi oynayamazsın ama iyi oynamadığın zamanda bile Arda tipindeki oyuncunun kötü oynamaya hakkı yok. Vasatta kalması lazım.

 

İlk maçta biterdi

Kupadaki 2-1’lik deplasman yenilgisi kötü bir sonuç değil. İstanbul’da 1-0’la elersin ama G.Saray bu sahte oyununu devam ettirirse İstanbul’da da yenilir. G.Saray’a motive olacak bir olay lazım. Bu olayı kendileri mi yaratırlar? Yoksa 30 kilometre süratle giden araba gibiler. Hem kendilerini uyutuyorlar, hem taraftarlarını. Hatta dün gece olduğu gibi rakip Antalya’yı bile uyuttular. Eğer Antalya uyumasaydı dün gece G.Saray’ın kupa işini Antalya’da bitirirlerdi.

Haberin Devamı


 Not:
90 dakika boyunca Antalyaspor kalecisi Ömer’in bir kurtarışını gördünüz mü veya zorlandığına şahit oldunuz mu? Yani Antalya’nın kalesinde kaleci var mıydı yok muydu belli değildi. Buna sebep Ömer miydi? Hayır G.Saray’dı.

Yazarın Tüm Yazıları