Marka değeri

ÖNCELİKLE bu kış şartlarında bu çok kötü zeminlerde maçlar yapılırken Sivas 4 Eylül Stadı’nın zeminini hazırlayanlara teşekkür etmek lazım. Önüne gelen tutturmuş gidiyor; “marka değeri” diye. Enteresandır, konuşanların hiçbirisinin sahaları iyi değil. Futbolun güzel oynanması için öncelikle zeminin güzel olması lazım.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye karşı bu kadar açık futbol oynarsan ve geriye yardım etmezsen Sivas açısından sonuç bu olur. Aslında ilk yarı Fenerbahçe fazla bir şey oynamadı. 43. dakikada Gökhan Gönül taç atacak; bir tane arkadaşını boşta bulamadı. Sonunda da elleriyle topu rakibe attı.
Sivas’ın yediği ilk iki golü Fenerbahçe hazırlamadı, tamamen kendileri hazırladılar. Semih’in attığı ikinci gol ofsayt. Acemi bir yardımcı kaçırabilir ama FIFA kokartı takan bir yardımcının onu kaçırmaması gerekirdi. Yalnız şunu söyleyelim; ikinci gol ofsayt da olsa, bu Sivas’ın Fenerbahçe’yi yenecek gücü yoktu. Sarı lacivertliler hiç zorlanmadan çok rahat oynayarak bu kadar golü attılar. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, iki taraf da rahat ve açık oynadığı maçta hiç zorlanmadı.

Daum, Uğur’u keşfetti!

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de yerliler iyi oynamaya başladı. Onun için de yabancı transferleri zannediyorum daha bir kontrollü yapacaklardır, acele etmeden. Mesela Uğur Boral... Roberto Carlos oynarken hem onun arkasını kapatmaya uğraşıyordu, hem de önünü. Daum da bu Carlos’a kementi atamadı. Şimdi öyle mi? Hayır.
Vederson defansta vazifesini yapıyor, Uğur Boral hem sol çizgiyi iyi kullanıyor, hem de içeri girerek o kulvardan Özer’in, Mehmet Topuz’un hatta Vederson’un hücuma kalkmasını sağlıyor. Uğur Boral, stilinde bence Türkiye’de tek. Öncelikle çabuk bir oyuncu. Sürat dersen, o da var. Daha da önemlisi sprintlerde patlama yapabiliyor. Süratle aradan çıktı mı 3-4 defans oyuncusu arkada kalabiliyor. Ve en önemlisi içeri doğru girerken sağ ayağı ile sert şut atabiliyor. Hem rakip defansın hem de kalecinin en zorlandığı şey budur. Yani Daum sonunda Uğur Boral’ı keşfetti. Göreceksiniz bu Uğur Boral ikinci yarı Fenerbahçe’nin transferi olacak. Roberto Carlos gitmeseydi, maalesef kenarda oturuyor, hatta kadroya giremiyor olacaktı.

Doğru karar

F.Bahçe, Önder’i affetmekle doğru bir iş yaptı. Önder’e çıkan af kararı bence doğruydu.

Bu kafayla zor

Sivasspor bu kafada oynarsa zor. Çünkü iyi futbol oynayalım diyorlar tamam da, bulundukları yer müsait değil. Önce puana oynayacaklar. İyi futbola puan verilmiyor.

Haberin Devamı

O vuruşa hatim bile indirilir

MEHMET Yıldız iyi bir dönüş yaptı. Arkadaşlarına güzel duvar vazifesi gördü. Yaptığı gol vuruşu mükemmeldi. Golden sonra secdeye yattı. Aslında o vuruşa hatim bile indirilir.

Yazarın Tüm Yazıları