Çaresiz bir aile

Güncelleme Tarihi:

Çaresiz bir aile
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 12:15

Başbakan Erdoğan bugün Ankara'da Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada valilere seslenerek "Oralara gidin, öyle haneler var ki çatıların altında nice trajediler yaşanıyor. Fakire fukaraya koşun. Vali kardeşlerime özellikle söylüyorum. Herhangi bir evde kömür yoksa, bu sizin vebalinizedir. Sobası yoksa, soba alacağız. Bunları yapacağız. Şöyle demiş böyle demiş, hiç aldırmayın. Bu kervan bu doğru yolda yürüyeceğiz" dedi. Başbakan'ın bu konuşmaları sırasında Sakarya'dan yürek burkan bir haber geldi. Parasızlık ve çaresizlik içinde olan bir aile farelerle yaşam mücadelesi veriyor. Sakarya'da bir anne ve 2 çocuğuna fareler saldırıyor ve ısırıyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARININ HALİNİ BÖYLE GÖSTERDİ - FOTO GALERİ 

FARELİ EVDE YAŞIYORLAR / WEB TV

 

ADAPAZARI kent merkezinde oturan ‘Cellek' ailesinin fertleri evlerini basan fareler nedeniyle uyku uyuyamaz oldu. Kiralık evde elektrik ve su borcu bulunan, ayrıca taşınacak paraları olmayan aile fertleri, evin zihinsel engelli çocuğunu da ısıran farelerle başa çıkamıyor.  

Marmara Depremi ardından sıkıntılı günler geçiren, 7 yıl önce eşini kaybeden 56 yaşındaki Kerime Cellek, 3 yıl önce taşındıkları evi farelerin bastığını söyledi. Özellikle gece ortaya çıkan, evdeki delikler kapatılmasına rağmen tahtaları kemirip yeniden içeri giren ve zaman zaman perdelerde bile dolaşan farelerden kurtulamadıklarını anlatan Kerime Cellek, bunların zihinsel engelli kızı Meral Cellek'in de başını kemirdiğini söyledi. Evde işsiz oğlu, yatalak kızı ve 2 yıl önce ölen kızından olan torunu ile kaldıklarını belirten Kerime Cellek, şöyle dedi:

“Evde aylardır korku içinde yaşıyoruz. Bir anda bu kadar fare nereden çıktı bilmiyorum. Evimizin yaklaşık 700 TL elektrik ve su borcu var. Bir başka eve taşınacak paramız da yok. Tek gelirimiz, yatalak kızıma evde baktığım için ayda ödenen 400 TL. Bunun da 300 lirasını kiraya veriyoruz. Bize yardım edin.”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gitmelerine rağmen çevrildiğini öne süren Kerime Cellek, borç nedeniyle evde sularının da kesik olduğunu anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!