Kadınlar güzel bacaklar için estetik yaptırıyor

Düzgün bacaklara sahip olmak, kadınların hem kıyafetleri daha cesur taşımalarını sağlıyor hem de özgüvenlerini artırıyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle günümüzde sadece meme, burun ve yüz estetikleri için değil, güzel bacaklara sahip olmak için de estetik cerrahların kapılarını çalıyorlar.

Bacak estetiğinin alanına giren birçok sorun var aslında. Bacak estetiği aynı zamanda ayak estetiğini de kapsıyor. Ayaklarda fazla parmak bulunması, yaşın ilerlemesi ya da kilo alıp verme nedeniyle bacaklarda ortaya çıkan sarkmalar, bacağın belli bölgelerinde aşırı yağ birikmesi, bacak içlerinde olması gereken yağ dokusunun yetersizliği gibi nedenlerin yarattığı şekil bozuklukları, bacak estetiği kapsamına giren sorunlardır.
? FAZLA PARMAKLAR ALINIYOR: Doğuştan parmak fazlalığı kişiyi doğal olarak rahatsız edecektir. Bu fazla parmaklar genellikle küçük yaşta alınır. Ayağın çapı geniş olduğundan, bunun daraltılması ve ayağın inceltilmesi şeklinde estetik ameliyatlar da yapılabilir.
? YAğ ÇIKINTILARI şEKLı BOZUYOR: Bacak sisteminde ilgilendiğimiz sorunlardan biri de belirli bölgelerde fazla yağ birikiminden oluşmuş çıkıntılar... Bunu ortadan kaldırmakta en çok “liposuction” yöntemini kullanıyoruz. Yağ fazlalıkları alınarak bu düzensiz çıkıntılar azaltılabiliyor. Bacağın çok kalın görünmesine yol açan yağ fazlalıkları da aynı şekilde alınıyor. Ancak kas yapısının artmasıyla oluşan deformitelere müdahale etme şansımız yok.
? PARANTEZ BACAK KABUSU: Bazı kadınlarda iki bacağın arasındaki açıklık neredeyse O harfine benziyor. Bu da kötü bir görüntüye neden oluyor. Ancak bu O biçimindeki açıklık, çevre bölgelerdeki yağ dokularının alınıp bacak içlerine enjekte edilmesiyle kapatılabiliyor. Bir yıl içinde enjekte edilen yağ dokusunun sadece üçte biri ya da yüzde 40’ı kalacağından, belirli aralıklarla aynı işlemi tekrar etmek gerekiyor.
? ıNCE AYAK BıLEğı KALINLAşTIRILIYOR: Bacak içlerine yapılan yağ enjeksiyonları, çok ince görünen ayak bileklerinde de uygulanabiliyor. Kas ve oradaki tendon kalınlığının dışında kalan sebeplerle, özellikle de yağ fazlalığı nedeniyle oluşmuş kalınlaşmayı ise liposuction ile azaltabiliyoruz. O bölgedeki deformiteleri de aldığımız yağ dokusuyla doldurabiliyoruz.
? ıNCE BALDIRLARA ıMPLANT: Bazı durumlarda (doğumsal sorunlar ya da sonradan ortaya çıkan sebeplerle bir kas yapısının gelişmemesi gibi), baldır bölgesindeki zayıflığa yağ enjeksiyonları çözüm olmayabiliyor. Bu durumda baldır implantı yerleştiriyoruz. Bunlar memedeki kadar sorunsuz değil, dolayısıyla titizlikle takip edilmesi gereken implant çeşitleri. Bacak bacak üstüne attığınızda rahatsız edici olabiliyorsa da, baldır genişliği yaratmak istediğimizde uygulayabileceğimiz yöntemlerden biri...
? BACAKLARDAKı DERı
SARKIYOR: Bir de bacaklardaki deri ve deri altındaki yağ tabakasının zamanla sarkması sorunu var. Eğer böyle bir sorun varsa, sarkmayı şiddetlendirecek yoğun bir deri altı yağ dokusu da söz konusuysa, ince bir liposuction ile sarkmayı artıran kütlenin azaltılması söz konusu... Böylece hem deri altı yağ dokusu hem de bu bölgede ameliyat sonrası oluşmuş fibrotik yapının sarkma şansı azalmış oluyor.

BALDIRLARA ‘PANTOLON’ ESTETığı

Haberin Devamı

Fazla kilo alıp vermiş kişilerde, bacağın üst bölümünde sarkma görülebilir. Bu durumda bacaktaki deri fazlalığı olan bölgelerin, estetik operasyonla pantolon çeker gibi yukarı çekilmesi söz konusudur. Bu sorun bacağın iç kısmında ve arka bölümlerinde de görülebilir. Daha ileri durumlarda, örneğin 40-50 kilo veren kişilerde, eldiven gibi bacağın tüm üst bölümünün yukarı çekilmesi şeklinde bir ameliyat yapılması gerekir ki, bu son derece zor bir ameliyattır. Bu tip hastalara, operasyon sonrası belli bir süre hareketsizlik öneririz. Buradaki izlerin özellikle kasık içindeki izlerin yerçekimiyle genişleyip aşağı doğru sarka-bileceğinin hastaya anlatılması gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları