Lidersiz takım

İLK devreyi statta basın tribününde, ikinci devreyi televizyondan izledim. Çünkü basın tribününün üzerindeki tribünün önüne yapılan plastik koruma, zaten kötü olan basın tribününün görüntüsünü iyice kapatmış.

G.Saray bir tane en geriye, bir tane de en ileriye adam aldı. En geridekini kafadan oynattı, en ileridekini son adam. En geride oynattığı Neill, maç başladığında ellerini yanlara açarak diğer oyuncuların önüne geçmesini istedi. Yani “Defansın kaptanı benim.
Ben G.Saray takımını mümkün olduğu kadar ileriye çıkaracağım” dedi. Bunu bir 10 dakika yapmaya çalıştı ama diğer oyuncular onu pek sallamadılar. Bildiklerini oynadılar. O da zamanla bu ısrarı bıraktı, “Ne yaparsanız yapın” dedi. Onun için de G.Saray 60 dakika 10 kişi oynayan Gaziantepspor’u hapsedip büyük bir baskı kuramadı.
Maç başladığında Gaziantep kendinden emin. Ayağa top yapıyorlar, sanki zemin pırıl pırıl çim, kar yokmuş gibi oynuyorlar. Bu onların başına önce biraz iş açtı, sonra vazgeçtiler. İlk 45 dakikada doğru dürüst bir pozisyon yok.
Tek doğrusu penaltıydı
Zemin ağır, istediğin hareketi yapamıyorsun. Çabuk oynayacaksın, özellikle bu zeminde uzun oynayacaksın. Daha da önemlisi kendi kalene yakın oynamayacaksın. Çünkü hatayı telafi edemezsin. G.Saray, hücum oynuyor göstermesine rağmen etkili değildi. Rakip 60 dakika 10 kişi oynadı. Hakemin maçta verdiği tek doğru karar penaltıydı. Penaltıyı kaçıran Nonda’yı Rijkaard kenara kaçırmadı. Seyircinin kucağına atmadı. Hatta dedi ki, “Nasıl olsa rakip 10 kişi. Çift santrforla işi bitirebilirim.” Yani rakibin 10 kişi riskini Nonda’nın penaltı kaçırmasıyla bence pasivize etti. Ama her zaman bunu yapar mı, bilemem.
Arda, Messi’yi iyi bilir
Dün akşam G.Saray’ın en büyük eksikliği takımda lider oyuncu olmamasıydı. Arda’da fizik olarak düşüş var. İstediklerini yapamıyor. Lider oyuncu olacaksan önce rakibinden iyi mücadele edeceksin ona karşı etkili olacaksın ki, kendi takımına da söz geçirebilesin. Arda birinciyi yapamayınca ikinciyi hiç yapamadı. Messi-Arda benzetmesi Arda’yı daha çok geriye götürecek. Öyle gözüküyor. Arda şunu unutmasın. Messi, Arda’yı pek tanımaz ama Arda, Messi’yi iyi bilir.
Yazarın Tüm Yazıları