‘Ahmet cami duvarına işedi’ mail’ine 5 bin lira tazminat

Güncelleme Tarihi:

‘Ahmet cami duvarına işedi’ mail’ine 5 bin lira tazminat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 00:00

İnternet ortamında çevresine “Ahmet Bey’in ne yapacağını düşünecek kafası yok.

Haberin Devamı

Ahmet cami duvarına işemeye başladı. Ahmet’in adiliğidir” diye mail atan kadın, 5 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

İSTANBUL Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, 2009 yılında bir üniversitede memur olan Nuray Şakar hakkında, internet ortamında kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Aynı anda manevi tazminat davası da açtı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede, Şakar’ın el konulup incelenen bilgisayarından çevresine ve Ahmet Kemal Şenpolat’a gönderdiği mail’lerde, ‘Ahmet Bey’in ne yapacağını düşünecek kafası yok’, ‘Ahmet cami duvarına işemeye başladı’, ‘Ahmet’in adiliğidir’ diyerek, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde sözlerle hakaret ettiğini belirtip, Nuray Şakar’ın 3 yıla kadar hapsini istedi. Şakar, yazışmalarda kastettiği kişinin davacı tarafla aynı kişi olmadığını, hayvan hakları ile ilgili çalışan birçok Ahmet isimli kişinin olabileceğini kaydederek, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, hakaret mail’leri atmaya devam eden N.Ş.’nin kullandığı mail adresine Microsoft’a gönderdiği kararla tedbir koydurdu. Hakkında açılan ceza davası devam eden Nuray Şakar geçen ay İstanbul 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Haberin Devamı

‘Çişli Ahmet o Ahmet değil’

TAZMİNAT davasını kazanan avukat Ahmet Kemal Şenpolat, “Mahkeme, netteki özgürlüğü kişi haklarını bu mecrada korumak için belirgin bir sınır çizdi. Karar emsal olabilecek bir karar, bu konuda yayınlanmış ya da duyulmuş bilinen bir başka karara rastlamadım” dedi.
Mail’le hakaretten tazminata mahkûm edilen Nuray Şakar, yazıda bahsedilen Ahmet’le Ahmet Kemal Şenpolat’ın aynı insan olmadığını söyleyerek; “Özel yazışmalarımın Ahmet Kemal Şenpolat’a tahrif edilerek iletilmesi ile ilgili dava açıldı. Dosya Yargıtay’da, adaletin yerini bulacağına inancım sonsuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!