Oynamadan kazanıyor

SEZON başından beri G.Saray'ın içerideki ve dışarıdaki bütün maçlarını izliyorum. Şöyle bir göz önüne getirelim ve hatırlayalım...

Bursa, Kocaeli, Diyarbakır, Altay, Trabzon, A.Gücü, Gaziantep ve dünkü İstanbulspor maçı... G.Saray, hangisinde futbol oynadı, bana söyler misiniz? Hepsinde de kötü oynayarak kazandı. Geçen haftaki F.Bahçe maçı bazı kişileri aldattı. Ama dün aynı film yine sahneye çıktı. Çünkü, bu kadar kötü bir F.Bahçe veya bir futbol takımı, bu sezon Ali Sami Yen'e gelmedi.

G.Saray iyi futbol oynayabilir mi? Oynayamaz. Çünkü, takım içinde yardımlaşma yok, en önemlisi bir sistem yok. Sarı kırmızılılar tek bir şekilde gol atabilir. Ya korner ya serbest vuruş olacak. Yani, oyunun durduğu bir anda. İleride zaten Lukunku var. Yanına defanstan Xavier ile Bülent gelecek, ön direğe doğru Ümit Karan girecek. Ergün veya Revivo ortalayacak, tabii, rakip defans ve özellikle de kaleci armut toplarsa, G.Saray gol atacak. Ne bir kanat akını, ne verkaç... Hiçbirisi yok.

İki takım arasındaki maliyet farkı çok fazla. İstanbulspor'un toplam maliyeti, G.Saray'da iki, belki de üç futbolcuya bedel. Volkan çalışkan, mücadele ediyor. Cihan da öyle. Ama hiçbirisi oyunun ağırlığını kaldıracak, atacağı toplarla veya yapacağı sürpriz deparlarla rakibi yıkacak oyuncu değil. G.Saray, şu anda maç eksiği ile ligde ikinci sırada. İşte Türkiye'deki futbolun acı gerçeği...

Yol geçen hanı gibi

Eğer bu G.Saray takımı, böyle oynayıp da lig şampiyonu olursa, bir tek kelime söylemek lazım; maşallah. Ve devam etmek lazım; Nazar değmez inşallah.

Tarihi Uche ile Saffet tıkır tıkır top oynuyor. Pinto da oyuna girince, Ümit Karan'la Lukunku ve bu üçlü, İstanbulspor defansının içinde gömüldüler. Sarı siyahlılar, defanstan biraz çabuk çıkınca, G.Saray'ın arka tarafı yol geçen hanına döndü. Xavier, Bülent, Hakan Ünsal darmaduman oldular. Ama işte o psikolojik etki, büyük takım-küçük takım farkı, dünkü neticeyi getirdi.

G.Saray'ın birinci golünde Ümit Karan'ın pozisyonuna ‘‘ofsayt’’ diyenler var. Maçı seyrettiğim yer itibariyle bunu çözmem zor. Burada önemli olan, ayaklardır. Mihenk taşı odur. Kafa veya kol önde ya da arkada, o ikinci planda gelir. Onun için de yardımcı hakemin bulunduğu yerden, kameradan pozisyona bir daha bakmak gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları