Kalite kontrol edilmez, üretilir

Güncelleme Tarihi:

Kalite kontrol edilmez, üretilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2010 00:00

“Kalite kontrol edilmez, üretilir” felsefesiyle çalıştıklarını belirten Baytekler Gıda San. Tic. Ltd. Şti sahibi ve Genel Müdürü Atalay Baytek, Ankara’daki tüm alışveriş merkezlerinin ve zincir marketlerin peynir, zeytin ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Ankara’daki tüm alışveriş merkezlerinin ve zincir marketlerin peynir, zeytin ihtiyacını karşılayan Baytekler Gıda San. Tic. Ltd. Şti sahibi ve Genel Müdürü Atalay Baytek, “Topraktan elde edilen ve açık olarak satılan ürünlerde müşteri memnuniyeti, paketli ürünlere göre biraz daha zorlu bir iş” dedi.
“Kalite kontrol edilmez, üretilir felsefesiyle emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuşan Baytek, peynir, zeytin üretimi ve dağıtımı ile gıda sektörünün geleceğini anlattı.

Bizi firmanızın kuruluşu hakkında kısaca bilgilendirebilir misiniz?
Firmamız Baytekler Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Zeki Baytek tarafından 1970’li yıllarda Ankara merkezli olarak kurulmuş ve günümüze kadar gelmiştir. Bugün ise Gemlik’te yaklaşık 4 bin 800 metrekare kapalı alanda fabrikası ve Ankara GİMAT Ticaret Merkezi’ndeki 2 bin metrekare genel yönetim binasında hizmetlerine devam etmektedir. Üretim, pazarlama ve nihai tüketici birbirlerinden ayrılmaz bir halkadır. Firmamız üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerinde güven ve yüksek iş ahlakı ile çalışanları ve müşterileri için değer yaratan bir şirket olmayı kendisine misyon edinmiştir.

Ürünleriniz nasıl bir üretim ve dağıtım ağından geçiyor?
Şirketimiz standartlara uygun, güvenilir ve sağlıklı ürünler üretmektedir. Üretimde hijyene çok önem verilmektedir. Gemlik yöresinden özenle seçilen taze zeytinler havuzlara konulup yeme yapana kadar havuzlarda bekletilmektedir. Deneyimli personelimizle, kalite kontrol edilmez, üretilir felsefesiyle emin adımlarla ilerliyoruz. Günün teknolojik şartlarına uyum sağlayarak sürekli gelişiyoruz ve çeşitli dağıtım kanallarıyla markamızı ve ürünlerimizi tüketiciyle buluşturuyoruz.

Yenilikçiler ayakta kalacak

İçinde bulunduğumuz sektörde kaliteli üretim yapan, yeniliklere açık olan, teknolojik değişimlere uyum sağlayan firmalar ayakta kalabilecekler, kalitesiz üretim yapan merdiven altı diye tabir edilen firmalar ise tüketicilerin bilinçlenmeleri doğrultusunda yok olmaya mahkum olacaklardır.

Müşteri memnuniyeti bakımından hangi hususlara dikkat ediyorsunuz?
Topraktan elde edilen ve açık olarak satılan ürünlerde müşteri memnuniyeti, paketli ürünlere göre biraz daha zorlu bir iş. Tüketicilerimizden gelecek bütün öneri, dilek ve şikayet olabilecek her türlü konuyu müşteri hizmetleri departmanımızda değerlendirip anında çözüme ulaştırıyoruz.

Hedefimiz Türkiye’ye yayılmak

Firmanızın geleceğe dönük hedefleri nelerdir?

Gelecekte tüm Türkiye’ye hizmet ilkesinden yola çıkarak yurdumuzun her bölgesinde varolmaya çalışacağız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle İstanbul ve çevresi bizim için önemli bir pazardı ve şu anda bu bölgedeki çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. İstanbul’un söz sahibi zincir mağzalarının ve orta ölçekli noktalarının şarküteri bölümlerinde tek tek yerimizi almaya başladık.

İçinde bulunduğunuz sektörün nasıl bir gelişme göstereceğini öngörüyorsunuz?
Sektörün bizim içinde bulunduğumuz şarküteri kısmı, günün en önemli öğünü yani kahvaltı olduğu sürece büyümeye devam edecektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!