Tehlike!

BEŞİKTAŞ takımı golü yedi, kendine geldi. Peki, Beşiktaş'ın futbol oynaması için, illaki o golü yemesi mi lazımdı? Çünkü, o dakikaya kadar çok mahkum oynadılar.

Oya Lazio öyle korkulacak ve Beşiktaş'tan çok üstün bir takım değil. Beşiktaş biraz üzerine gidince, paniklediler. Panikleyince defansta ne kadar büyük hata yaptıklarını gördük. Ne olursa olsun siyah beyazlılar, Lazio'ya karşı dün bir gol bulmalıydı. Ama yavaş oynadılar ve hücumda çoğalamadılar. 90 dakika boyunca da en büyük eksiklikleri de buydu.

Siyah beyazlıların en büyük noksanlığı, 60 dakika boyunca tempoyu hep aynı tuttular. Çok yavaş oynadılar. Bu da kendi sahasında oynayan Lazio'nun işine geldi. Aslında özellikle ilk yarı Lazio oldukça fazla pozisyon buldu. Ama hiç alakasız bir pozisyonda golü buldular. Köşeye gitmiş, tehlikesi sıfır olmuş topu Serdar aldı rakibe verdi. O top gitti, gol oldu.

Lucescu çok kızdı

Pancu,
bugüne kadar Beşiktaş'ta hep olumlu işler yaptı. Gol attı, attırdı. Ama dün gece fazlaca kendine oynadı. İyi şeyler de yaptı ama çok alakasız yerlerde, özellikle hücuma çıkarken çok top kaptırarak kendi defansını hazırlıksız yakalattı. Dikkat ettim, Lucescu kulübeden en az 5 defa onu uyarmak için ileri fırladı.

Sergen, çok iyi oynamadı ama gücü yettiği kadar mücadele etti. Beşiktaş'ın en iyisi Ronaldo idi. Defansı toparladı, yerinde müdahalelerle ve attığı olumlu paslarla savunmadan sıkıntı yaratmadan top çıkardı.

Zago'nun bu maçta olmaması Beşiktaş'ın en büyük kaybıydı. İlhan Mansız ileride fazlaca tek kaldı. Allah için iyi mücadele etti.

Beşiktaş 1-0'lık bir yenilgiyle İstanbul'da rövanşa çıkacak. Bu tür maçlarda 1-0 en tehlikeli skor. İki takımında futbol karakteri dün gece birbirine benziyordu. Bu tablo İstanbul'da da tekrarlanırsa Beşiktaş'ın işi zor. Hakem için, ‘‘Mükemmel’’ demek lazım. Hata yapmadı mı, elbette yaptı. Ama hem bu hataları çok azdı, hem de oyuna tesir etmedi.
Yazarın Tüm Yazıları