Hakem çok kötüydü

BU maçı televizyondan izledim. Türkiye'nin en iyi futbol oynayan 3 takımından ikisinin mücadelesini, kötü bir Türkiye hakemi yönetti. Maçın kırılma noktası Serdar'ın topu iki eliyle smaç yaptığı ve hakemin ikinci sarı karttan dolayı atamadığı 65. dakikaydı.

Futbolcuların o dakikadan sonra hakeme bütün güvenleri kayboldu. Bir gece önce başka bir FIFA hakemi, Berkant'ı aynı pozisyondan dolayı çok doğru olarak attı.

Nouma'nın, Thomas'ın ve Ahmet Yıldırım'ın atılmaları hep bu dakikaya endeksliydi. İlhan'ın, attığı ikinci golden önce rakibinden söktüğü top fauldü. Yani bu güzelim maçı, birileri çıkıp da, ‘‘Bu hakem çok iyi, tempolu ve neticeye tesir etmeden idare etti’’ demesin.

Maçtan sonra Sinan Engin hakemden memnun olmadığını belirtti. Belki de bu maçın idaresinden dolayı Türkiye'deki en son şikayet edip konuşacak ismin Sinan Engin olması gerekirdi.

Sevgili hakemlerimiz maçların neticelerine köküne kadar tesir ediyorlar. Maalesef Türkiye'de çok iyi futbol oynayan 3 takım var ama çok iyi maç idare edecek 3 hakem yok.
Yazarın Tüm Yazıları