Lugano olsaydı

BEŞİKTAŞ statik bir takım. Fazla bir özelliği yok. Fizik ve teknik olarak kendisinden güçsüz takımları çok rahat yener. Ama karşısında, kendi ayarında olan ve aynı tarz oynayan CSKA gibi bir takım olursa, zorlanır.

Beşiktaşlılar “Manchester United’ı yendik” diyor ama adamların 10 futbolcusu yoktu. Manchester United’ı orada yenen takımın bu CSKA’yı paramparça yapması lazım. Ama pozisyonu yaratan, bozan takım bu sefer CSKA. Rüştü Manchester’da müthiş oynuyor, dün gece dağlara taşlara. Beşiktaş seyircisi ve top toplayıcılar Rüştü’yü iyi tanıdıkları için olsa gerek, yedek topu kenarda hazır tutuyorlar. Rüştü dağlara taşlara yapınca oyun dursun diye topu sahanın içinde atıyorlar. Yani aklımız hep şeytanlığa çalışıyor. Siyah beyazlılar, kendilerinden biraz güçlü rakibi yenmeye gitsinler, yenilirler. Çünkü oyunun temposunu yükseltecek, rakibe göre ayarlayacak, sürpriz akınlar yapacak futbolcuları yok.
Hücum futbolu nerede?
Denizli, “Hücum futbolu severim, hücum oynatırım” diyordu. Ama Beşiktaş’ı oynatamıyor, neden? Çünkü elindeki arabanın sürati en fazla 80 kilometre. Hücum oynatması için o arabanın 160-170 kilometreye çıkması lazım. Eğer yol otoban ise 200-220’ye. Ama siyah beyazlılar otobana da çıksa, en sağ şeritten 60 kilometreyle gidiyor. Orta şerite gezse, diğer arabaların süratini kestiği için trafik polisinden ceza yemesi lazım.
Ferrari iyi santrhaf. Çabuk, süratli, tehlikeyi seziyor, ama rakip kaleye gidince aynı beceriyi gösteremiyor. Yani, o kadar yol katedip gitmesi fuzuli. Şimdi düşünün, dün gece Ferrari’nin yerinde Lugano olsa Beşiktaş 2-1 öne geçerdi. Çünkü Lugano o yan topları gol yapar.
Türkiye’de taraftarlar ne istediklerini bilmiyorlar. Beşiktaş kazanınca “yeter Demirören” diye bağıran yok, kaybedince var. Ama şunu söyleyemiyorlar; Demirören kaç senedir Beşiktaş Başkanı ve bu kadar yıl sonra Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde bu grupta sadece 4 puan aldı. Peki, Yıldırım Demirören başkanlığında bu kadar yılda kurulan bu Beşiktaş, camiayı tatmin ediyor mu? Bence hayır. İşte esas sorgulanması gereken yer bu. Peki, bu takım geçen yıl Türkiye Şampiyonu oldu, hem de kupayla birlikte. Sizce başarılı mı? Sizi bilmem ama bence değil.
Yazarın Tüm Yazıları