Aynı senaryo

FENERBAHÇE, ilk yarı biraz mücadele etti, o kadar. Hala kopuk kopuk oynuyorlar. Pres yapmaya kalkıyorlar ama hep bireysel. 4-5 kişinin dar alanda, aynı anda pres yaptığını görmedim.

O zaman da topa her giden adam tık diye oyundan düşüyor. Haliyle de geri kaçarak, defansı kendi yarı alanlarında kurmaya kalkıyorlar. Halbuki, defans güvenliğini bu kadar fazla adamla sağlama alan bir takımın, rakibi daha ilerde karşılaması gerekir. Demek ki kendilerine güvenemiyorlar.

Malatyaspor 10 kişi kalmış, 15 dakika ayağa top yapsan rakip bayılır. Çünkü, sahada hep bir fazlasın. Ama Fener'in henüz bunu yapacak gücü yok. Ceyhun tek başına oynuyor. Rebrov tek başına, Johnson tek başına... Vladimir, o da tek başına kaldığı için tek başına oynuyor.

Hakeme yenildiler

Malatyaspor iyi takım. Geçen hafta yedikleri iki inanılmaz golle Galatasaray'a boyun eğdiler. Bu hafta da hakeme yenik düştüler. Bu Bülent Demirlek'i biraz cesaretli biliyordum. Ama dün gece gördüm ki, yanılmışım. İnanılmaz derecede pozisyonların içine girdi. 90 dakika boyunca topla üç defa çarpıştı. En az 6-7 pozisyonda hakem, futbolcuların önünde olduğu için tehlikeler başlamadan bitti.

Bazı pozisyonlar vardır, bazılarına göre fauldür, bazılarına göre değildir. Ama net şeyler vardır, bunda sizin yorumunuz olmaz. Dikkat ettin mi, Malatyaspor'a gösterdiğin kartlara? Peki şimdi sana soruyorum; Tolga'yı itirazdan dolayı ikinci sarı karttan attın. Senin çaldığın düdükten sonra Ceyhun, küfür eder gibi topu reklam tabelalarına doğru vurdu. Yani sana hakaret etti. Seni küçük düşürdü. Niye bu hareketi yedin? Ben sana söyleyeyim; Fenerbahçe forması da ondan. O zaman Malatyaspor formasına da aynı saygıyı göstermelisin. Haliyle de çok eksik kalan ve sinir sistemi bozulan Malatyaspor'un futbolcuları kontrolsüz hareketler yaparak atılırlar. Ama bütün bunlara çanak tutan sensin.

Yazık değil mi?

Ne konuşulsa, ne yazılsa hikaye. Hakemler, Türkiye'de futbola yüzde yüz etki ediyorlar. O zaman yazık değil mi bu Malatya'ya? Geçen hafta zorla getirtildi, Hakan Ünsal yumruğu bastı, kırmızı kart çıkmadı, mağlup oldu. Bu hafta aynı senaryo Fenerbahçe Stadı'nda. Ne güzel ortaoyunu değil mi? Fenerbahçe maçtan galip ayrıldı. Peki F.Bahçeli futbolcular bu sonuçtan, bu oyundan ve hakemin verdiği kararlardan sonra gönül rahatlığıyla acaba soyunma odasına gidebildiler mi? Huzurlular mı? Bence hayır.
Yazarın Tüm Yazıları