İtiraf etti ama

Güncelleme Tarihi:

İtiraf etti ama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2001 01:57

Firari Yener'in mezarlıkta birlikte olduğu Pınar, polise önce ‘Sevişirken yakalandık. İlk bıçağı ben sapladım’ dedi. Sonra ‘Şaka yaptım’ diyerek Yener’le bir gün önce seviştiğini söyledi.

Üzeyir Garih'in bir numaralı katil zanlısı Yener Yermez'in sevgilisi Pınar Konuşkan, polise verdiği ifadesinde cinayeti itiraf edip, ‘‘Sevişirken yakalandık. İlk bıçağı ben sapladım. Üzeyir Garih olduğunu bilmiyordum’’ dedi.

BİR GÜN ÖNCE YATTIM

Çelişkili ifadeler veren 19 yaşındaki Pınar Konuşkan, Yener Yermez'le mezarlıkta bir gün önce yattığını da iddia etti.

Pınar bu ifadesi, Hasdal'da askerliğini yaptığı bilinen Yener Yermez'in cinayetten bir gün önce, cuma günü nasıl izin aldığı sorusunu gündeme getirdi. Bu konudaki kuşkular arttı.

Üzeyir Garih'in bıçaklandığı yerin hemen yakınındaki bir mezar taşında bulunan kadın kanının, Pınar Konuşkan'a ait olmadığı laboratuvardan gelen raporla kesinlik kazandı.

Yakalanmadan önce hap kullandığı için kontrolsüz hareketler yapan, ifadesi sırasında káh gülüp, káh ağlayan Pınar, daha sonra da ‘‘Şaka yaptım’’ dedi.

Gözaltına alındığında çok miktarda hap kullandığı saptanan Pınar Konuşkan, polise verdiği ilk ifadesinde, cumartesi günü mezarlıkta bulunmadığını söyledi.

Cinayet günü birlikte olduğunu iddia ettiği kişilerle yüzleştirilince ifade değiştiren Pınar Konuşkan, bu kez de başka bir kişiyle birlikte olduğunu ileri sürdü. Ancak diğer kızlar olay günü hep birlikte Eyüp civarında olduklarını söyledi. Bunun üzerine Pınar Konuşkan da orada bulunduğunu itiraf etti.

Cumartesi günü, Yener Yermez ile Şeyh Küçük Hüseyin Efendi'nin duvarlar arasındaki mezarında seviştiğini söyleyen Pınar Konuşkan, o günü şöyle anlattı:

‘‘Hap alıp, kendimizi jiletledikten sonra sevişirken mezarlığın kapısında biri göründü. Bize bağırıp çağırmaya başladı. Susmasını söyledik. Susmadı. Sinirlenip, çantamdaki bıçağı kaptım. Adamın üzerine gidip, bir kez sapladım. Sonra bıçağı Yener aldı. O da saplamaya başladı.’’

BIÇAK BULUNAMADI

Eyüp Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, cinayette kullanılan bıçağın Pınar Konuşkan'a ait olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak henüz bulunamadığını söylediler. Bir yetkili, ‘‘Gözaltına alınan 8 kadından hemen hepsi Yener Yermez ile ilişkiye girmiş. Çoğunun üzerinden de bıçak çıktı. Eyüp'te para karşılığı erkeklerle ilişkiye giren bu kadınlar, kendilerini korumak için çantalarında bıçak taşıyorlar’’ dedi.

Dengesiz davranışlar

Polis, sürekli soru sorarak, Pınar Konuşkan'ın ifadelerini açmaya çalışırken, genç kız bir anda katıla katıla gülmeye başladı ve ‘‘Şaka yaptım. Hepinizi kandırdım’’ deyince ifade yeni baştan alınmak istedi. Hap kullandığı için, şuursuz hareketler yapmaya başlayan, gülerken katıla katıla ağlayan Pınar Konuşkan'ın ifadesine ara verilmek zorunda kalındı. Doktor kontrolünden geçirilen Pınar Konuşkan'ın kendisine geldikten sonra tekrar ifadesine başvurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!