Bu hastane randevu vermeden çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu hastane randevu vermeden çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 00:00

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hekim kadrosunu kurdu, tetkik ve tedavi cihazlarıyla donatıldı, genel hastaneye dönüştü.

Haberin Devamı

İZMİR’de, yıllarca dal hastanesi olarak hizmet veren Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, “çok bilinmiyor” olmasından dolayı “randevu” sıkıntısı yaşanmıyor. Başhekim Yardımcısı Genel Cerrah Ferda Hoşgörler Füzün, “Bir meme ya da tiroid hastasının ultrason, BT, MR tetkikleri hepsi bir haftada yapılıp, teşhis konuyor. Başka hastanelerde bu tetkiklerin her biri için aylar sonraya gün veriliyor” dedi.
İhtisas hastanesiydi
Yenişehir’de asırlık ağaçların yer aldığı onlarca dönüm bahçe içindeki tarihi binalarıyla diğer sağlık kurumlarından farklı özellik ve görünüme sahip Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik, İzmir Eğitim ile Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri hastaneleriyle yarışıyor. Uzun yıllar “ihtisas” hastanesi özelliği ile göğüs hastalarına hizmet veren sağlık kurumu kabuk değiştirdi.
Poliklinik sayısı düştü
Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ferda Füzün şunları söyledi: “Hasta memnuniyetimiz çok yüksek. Bizim hastanemizde süreler bir haftayı aşmıyor. Benimle birlikte üç  kadın, 6 genel cerrah var. Örneğin bir meme hastası geldiğinde ultrason, mamagrafi, MR ve BT tetkikleri bir hafta içinde tamamlanıyor. Eğer kanser şüpheli vaka ise radyolojik tetkiklerini radyoloji uzmanı ile birlikte yapıyoruz. Tiroid hastaları da aynı sürelerde hizmet alıyor. Sintigrafi çekimi bir hafta içinde yapılıyor. Meme ultrasonu için pekçok hastane 2-3 ay sonrasına randevu veriyor. Laparoskopik ameliyatlarda da neredeyse randevusuz çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!