Tüyler ürperten ihbar

Güncelleme Tarihi:

Tüyler ürperten ihbar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 00:00

Fenerbahçe derbisi öncesi Beşiktaş’ta SMS krizi yaşanıyor. Dün siyah beyazlı yöneticilere gelen şok ihbar mesajları sonrası adeta olağanüstü hal ilan edildi.

Haberin Devamı

Yöneticiler cep telefonlarındaki, “Kapalı alt, kapalı üste saldıracak” mesajını görünce hemen olayı araştırmaya başladı ve adli kurumlara da durumu bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün tarihinin en büyük tribün operasyonuna imza atarak geçen hafta aralarında amigoların da bulunduğu 36 Beşiktaşlı’nın 1 yıl boyunca statlara girişini yasaklamasının ardından Fenerbahçe derbisi için önlemleri daha da arttıran yönetimin endişesi telefonlarına gelen mesajlar sonrası iyice arttı.

Topu numaralıya atacaklar

Alt kapalıda bulunan taraftarların, üstteki Beşiktaşlılara saldıracağı ihbarını araştıran siyah beyazlı yöneticiler, bir grubun kritik Fenerbahçe derbisi için statta organize hazırlık içinde olduğunu öğrendi.

Kapalıda uygulanacak senaryonun yanısıra bir diğer grubun da numaralı tribünde olay çıkarmak için hazır bekleyeceği istihbaratına ulaşan yönetime gelen bilgilere göre, cumartesi akşamı İnönü Stadı tribünlerinde yapılması planlananlar şöyle:

Esas hedef Demirören

* İlk kıvılcım kapalıda çakılacak.
* Alt taraftaki grup, kapalı üstte bulunanlara saldıracak. Kesinlikle kavga çıkarılacak.
* Esas yangın ise numaralı tribünde olacak. Olaylar buraya sıçrayacak ve orada hazır bekleyen grubun ilk hedefi Yıldırım Demirören olacak. Başkana yine çok ağır küfürler edilecek.

* Yedek kulübelerinin arkasında koşullanacak gruplar, futbolculara da sürekli sözlü tacizde bulunurken, yabancı cisimler atacaklar ve tükürecekler.

Özel kamera istediler

Beşiktaş yönetimi, Fenerbahçe derbisinde tribünlerde gerçekleştirilmesi hesaplanan eylemleri, İl Güvenlik kurulu toplantısında dile getirirken, yazılı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne de bildirdi.

Siyah beyazlılar, maçın oynanacağı İnönü Stadı’na özel kameralar koyulmasını, numaralı ve kapalıya gelecek olan herkesin biletlerindeki numaralı koltuklara oturtulmasını ve seyircilerin arasına sivil polislerin oturtulmasını talep ettiler.

Haberin Devamı

36 holigan için 30 bin kişi  eziyet çekecek

İÇLERİNDE tribün liderlerinin de bulunduğu 36 Beşiktaş taraftarının statlara girmesinin yasaklanması, cumartesi günü İnönü Stadı’na gelecek futbolseverlere bir anlamda çile çektirecek. Belirlenen kişilerin maç günü karakolda gözlem altına alınmaması ve bu şahısların sahte kimlikle maça girme olasılıkları bulunması nedeniyle Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi sıkı önlemler alınacak.Karşılaşma öncesinde stadyuma girmek isteyenlerin, güvenlik güçleri ve özel güvenlik elemanları tarafından üst aramalarının yanı sıra tek tek kimlik kontrolünden geçirilecek. Kimliği olmayan futbolsever, kombinesi ve bileti olsa da stada alınmayacak.

Haberin Devamı

F.Bahçe acımamıştı

FENERBAHÇE Kulübü, Galatasaray derbisinde sahaya yabancı maddeler atan 8 taraftarını fotoğraf ve görüntülerle tespit etmişti. Belirlenen şahısların eşkalleri gerekli yerlere bildirilmiş ve iki taraftarın da kombine kartları iptal edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!