Ankara'nın haline bak!

“Bu kulüp ne şehitler verdi ayakta kaldı. Şu anda yaşananlar o şehitlerin kemiklerini sızlatıyor. Yaşatanların hepsine yazıklar olsun.”

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ, seneye 100. yılını kutlayacak. Bu takım ne şartlarda bugünlere geldi, çok kimse bilmez. Üç büyüklerin hepsi “Atatürk bizi tutardı” diyorlar. Atatürk’ün hangi takımı tuttuğuna kimse karar veremedi. Ancak Ankaragücü’nün Atatürk için ne kadar önemli takım olduğunu çok az kimse bilir.
İlk ismi İstanbul Sanakarangücü olan bu takım orduya silah üretiyordu. İstiklal Savaşı çıkınca Atatürk, “Bu silahları bize İstanbul’da ürettirmezler. Ankara’ya gidin silahları orada üretin” diye talimat verdi.
Trenle giderken de düşmanla çarpıştılar, 7-8 futbolcusu şehit oldu. İşte öyle bir takım Ankaragücü. Şehitler veren takım, bazı başkanların elinde yıllarca oyuncak oldu. Sonra Melih Gökçek çıktı ortaya, 10 yıldır almak için hayalini kurduğu bu takıma talip oldu. Talip olduğunda Ankaragücü borcunun 5 milyon olduğunu söyleyenler, şimdi bu borcun 25 milyon çıktığını gördüler. Hala yeni yeni alacaklılar çıkıyor, haciz işlemleri yaptırıyorlar. Yıllardır ailecek bu kulübü yönetenler şimdi ortalıkta yoklar.
Hesaplaşacaklar
Ocak ayında bir kongre var. Cemal Aydın ve Melih Gökçek tarafları orada hesaplaşacaklar. Tabii bu hesaplaşmada kongre üyeleri kimler veya nasıl kongre üyesi olmuşlar? Kimler oy kullanacak? Yani 100. yıla girerken Ankaragücü’nün durumu tam bir felaket.
Dün teknik direktör sorunu oldu. Melih Gökçek grubuyla Hikmet Karaman’ın çalışamayacağı başından belliydi. Teknik adamların haklarını almadan kulüpten uzaklaştırılmaları yıllarca olağan hale geldi. Yabancı teknik adamlar sağlam mukavele yapıyorlar. FIFA’ya giderek de haklarını alıyorlar. Yerliler mağdur oluyor.
Helal olsun ama...
Hikmet Hoca ile mukaveleyi yapan grup, Melih Gökçek grubu değil. Mukavele şartlarının kulüp lehine çok ağır olduğunu söylüyorlar. Şu anda Hikmet Hoca eğer görevden alınırsa alacağı paranın 1 milyon 700 bin dolar olacağından bahsediliyor. Yani Türk parasına vurduğunuzda yaklaşık 2,5 milyon lira.
Hikmet Hoca bunu hak etmişse helalı hoş olsun. Hak etmemişse o zaman da iki taraf oturup öpüşüp ayrılsınlar. Antrenman saatinin değiştirilmesi, Ankaraspor grubunun antrenmana gelmemesi, Ankaragüçlülerin gelmesi, yaşananlar 100 yıllık Ankaragücü’ne yakışmıyor.
Evraklar incelensin
Şunu net bir biçimde söyleyeyim. Melih Gökçek grubu daha yeni geldi. Bu durumdan onların fazla günahı yok. Ama Ankaragücü’ne son yıllarda başkanlık yapan üç kişinin bu takımı ne hale getirdikleri ortada. Şu anda çıkıp hesap vermiyorlar. Bence Ankaragücü’nün son 10 yılının bütün evrakları ve defterleri incelenmeli. Eğer bunlar incelenmezse incelemeyenler bu 100 yıllık kulübün vebalinin altında kalırlar. Bu kulüp ne şehitler verdi ayakta kaldı ama şu anda yaşananlar o şehitlerin kemiklerini sızlatıyor. Yaşatanların hepsine yazıklar olsun.

Yazarın Tüm Yazıları