Çok zor olacak

BU sezonun en kötü Beşiktaş'ı... Hiç lafı uzatmadan, önce dün gece oynamayanları sayayım; Tolga, Tayfur, Yasin, Kaan Dobra... Bu kadar kötü oynayan adamı bir takım kaldıramaz.

Belki de sahanın en iyilerinden biri olan Zago, aynen İlhan Mansız gibi amatörce atıldı. Rakip sana faul yapmış, niye basıyorsun? Ama hep söylüyorum, suç onlarda değil, bizim hakemlerde. Bazı şeyleri görmüyorlar, futbolcuyu hazırlamıyorlar, sonuç böyle oluyor.

Bu yukarıda saydığım, dün gece oynamayanların hepsi, aldıkları bütün topları rakibe verdiler veya uzun vurdular. Top, duvara vuran tenis topu misali geri geldi. Tayfur'u anlamadım... Sen bir de takım kaptanısın. Kendine güveneceksin, arkadaşların telaş yapsa bile onları engelleyeceksin. Ama ne gezer... Sen dün gece telaşe müdürlerinin başını çektin. Arkadaşların sana topu veriyorlar, sen ‘‘Gelen topu nasıl iyi kullanırım, oyunu nereden başlatırım’’ diye düşünecekken, ‘‘Benden bir an evvel gitsin’’ havasında saçma sapan işler yaptın. Tribünden, resmen oyundan ve rakipten korktuğun görülüyordu. Zaten Ahmet Yıldırım sakatlanıp çıkmasaydı, Lucescu, ya Yasin'i alacaktı ya Tayfur'u.

İlhan memnundur!

Sergen
oyuna girdikten sonra Beşiktaş biraz top yapmaya başladı. İleride Ahmet Dursun çok yalnız kaldı. İlhan herhalde memnundur! İstanbul'da sıcak yuvasında ayaklarını uzatarak keyifle maçı izlemiştir, arkadaşları eksi 5 derecede, yarı don zeminde mücadele ederken. Orta alan görev yapmayınca, bu sefer Zago ile Ronaldo, onların işini yapmaya kalktılar. Bayağı da iyi yaptılar.

Beşiktaş orta alanda ve hücumda bir tek hava topu alamadı. Ne zaman Nouma girdi, o zaman rakibi rahatsız etti. Rakip, ayağa derinlemesine, kontra çok çabuk oynayan bir takım.

Bana göre gol ofsayttı. Ama siyah beyazlılar sakın 1-0'a aldanmasınlar. İnanılmaz zor bir maç onları bekliyor. İlhan rövanş maçında oynayacak derken, bu sefer bir başka büyük silah Zago yok. Zago'ya İnönü'deki ihtiyaç, buradan daha fazlaydı. Beşiktaş, kenarlardan hiç çalışmadı. Daha doğrusu çalışamadı. Aslında sağ tarafta Kaan Dobra ile Tolga arkalı önlü oynadılar, solda da İbrahim'le, çıkana kadar Ahmet Yıldırım. Ama yine İbrahim, zaman tek kalmasına rağmen iyi niyetle mücadele etti. Yasin aldığı bütün topları rakibe verdi. Tek olumlu hareketi yok.

Beşiktaş 1-0'a şükretsin

Öyle veya böyle, bu kadar kötü oynayan Beşiktaş 1-0'a şükretsin. Yedikleri golde Cordoba biraz acele etmeyip beklese, Zago rakibe müdaheleye gelmişti. Onlar düello edeceklerdi. Sonuçta civciv mi çıkacaktı, kuş mu çıkacaktı bilinmez ama, sonunda gol çıktı. Bu tip maçlarda, özellikle rakip sahada oynuyorsan ofsayt taktiğini fazlaca yapmayacaksın. Defansa derinlik vereceksin.

Not: Şenes Erzik, FIFA Hakem Komitesi Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra bizim, milli maçlarda da, kulüp maçlarında da işimiz zorlaşıyor. Öyle veya böyle Şenes Erzik'in, hem Milli Takım'da, hem Galatasaray'da, perde arkasında büyük emeği vardı. Mutlak suretle dirsek temasını bırakmamak gerekir. Ben bu eksikliği dün gece burada net bir şekilde hissettim.
Yazarın Tüm Yazıları