Tecavüze uğradı, bebeği satıldı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüze uğradı, bebeği satıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 17:25

ESKİŞEHİR’de 17 yaşındaki S.E.’nin tecavüzüne uğrayan, yetiştirme yurdunda kalan aynı yaştaki E.K.'nın alıkonulduğu evde dünyaya getirdiği bebeği 2 bin TL karşılığında alıp nüfusuna geçirdiği öne sürülen 38 yaşındaki Gülseren Sarıoğlu ortadan kayboldu. Bebeği yazdığı bir mektupla 80 yaşındaki eşi Hüseyin Sarıoğlu’na bırakıp kaçan kadının yakalanmasına çalışılıyor.

Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 100’üncü Yıl Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan E.K., bir yıl önce tanıştığı S.E. ile bir eve gitti. İddialara göre S.E., E.K.’ya burada tecavüz etti. E.K., karnının büyümesi üzerine yurt görevlileri tarafından geçen Şubat ayında Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan muayenesinde hamile olduğu anlaşılan S.E. yurt yetkilileri tarafından Eskişehir Kadın Sığınma Evi’ne gönderildi. E.K. ile ilişkiye giren S.E. de 20 Şubat 2009 tarihinde yakalanıp tutuklandı.

İddialara göre E.K. kaldığı sığınma evinden izin alarak alışveriş yapmak üzere dışarı çıktığında S.E.’nin yakınları olan 60 yaşındaki Güldare Ökten, 47 yaşındaki evli olan kızı Sevgül Aktaş ve 30 yaşındaki oğlu Karaca Ökten tarafından kaçırılıp Kurtuluş Mahallesi’ndeki bir eve götürüldü. 3 aylık hamileyken kaçırılan E.K. 23 Ağustos 2009 tarihinde zorla alıkonulduğu evde doğum yaparak bir bebek dünyaya getirdi. Bebek Güldane Ökten, Sevgül Aktaş ve Karaca Ökten tarafından çocukları olmayan 38 yaşındaki Gülseren Sarıoğlu’na 2 bin TL karşılığında verildi. E.K. ise 10 Ekim 2009 tarihinde zorla alıkonulduğu evden bir fırsatını bulup kaçtı. Polise giden E.K. olayı anlatarak şikayetçi oldu. E.K. kendisinin bir erkek bebek dünyaya getirdiğini söyledi. Polisler Güldane Ökten, Sevgül Aktaş ve Karaca Ökten’i yakaladı.

DNA TESTİ YAPILACAK

Gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Güldane Ökten ile kızı Sevgül Aktaş ve oğlu Karaca Ökten, E.K.’nin evlerinde kendi isteği ile kaldığını ve erkek değil bir kız bebek dünyaya öne sürdü. 3 şüpheli bebeği Gülseren Sarıoğlu’na verdiklerini söyledi. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda bebeği satın aldığı öne sürülen Gülseren Sarıoğlu gözaltına alındı. Sarıoğlu suçlamaları kabul etmeyerek bebeğin kendi çocuğu olduğu ve nüfusuna geçirdiğini söyledi. Bebekten, Gülseren Sarıoğlu’ndan, bebeğin babası olduğu belirtilen S.E. ve yetiştirme yurdunda kalan E.K.’den alınan kan örnekleri DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bebek ise DNA testinin sonuçları gelene kadar Gülseren Sarıoğlu’na verildi.

BEBEĞİ SATIN ALAN KADIN KAYIP

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Gülseren Sarıoğlu’nun dün yazdığı bir mektupla bebeği eşi Hüseyin Sarıoğlu’na bırakıp kayıplara karıştığını belirtti. Hüseyin Sarıoğlu, polisi arayarak eşinin mektubunda bebeği 2 bin TL karşılığında başkalarından satın aldığını yazdığını bildirdi. Eve gelen polisler bebeği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvasına teslim etti, kayıplara karışan Gülseren Sarıoğlu’nun yakalanması için de çalışma başlattı. Bir Emniyet yetkilisi, “Yurtta kalan kız, erkek bebek dünyaya getirdiğini söylüyor. Bu bebek ise kız. Bebeğin anne ve babası DNA testinin sonuçlarında belli olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!