Tecavüz MOBESE kamerasında

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz MOBESE kamerasında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 13:00

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde 15 yaşındaki Ş.K., para vermek bahanesiyle kandırarak Çorlu Kalesi'ne götürdüğü akrabası 5 yaşındaki H.Y.’ye tecavüz etti. Tecavüz anı MOBESE kamerasına yansıyınca Ş.K. polis tarafından suçüstü yakalandı ve daha sonra tutuklandı.

Haberin Devamı

Ailesi ile birlikte yaşayan Ş.K., aynı mahallede oturan ve akrabası olduğu belirtilen H.Y.’ye “Gel sana para vereceğim” diye kandırarak Çorlu Kalesi'ne götürdü. Ş.K. iddiaya göre burada küçük kıza tecavüz etmeye başladı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Muhabere Büro Amirliği Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nde görevli polis memuru, Kale mevkiindeki Çorlu Meyve Sebze Hali önünde bulunan MOBESE kamerasını döndürünce Çorlu Kalesi’ndeki tecavüzü fark etti. Bunun üzerine telsizle durumu ekiplere bildirdi. Kısa sürede ihbar edilen yere giden polis ekipleri Ş.K.’yı tecavüz anında suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Ağlayan H.Y. ise Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Çorlu Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilen H.Y.’nin tecavüze uğradığı tespit etti. Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Ş.K., ‘Çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Haberin Devamı

YETİŞTİRME YURDUNA YERLEŞTİRİLDİ

Babası bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ve çöp toplayarak geçimini sağlamaya çalışan annesi ile yaşayan H.Y. ailesinden alınarak Tekirdağ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!