Lucescu freni

LUCESCU, bunu ikinci seferdir yapıyor. Tahmin ediyorum, üçüncü seferde bir daha sıçrayamayacak.

İlk 12 dakika mükemmel ve hırslı bir Beşiktaş. Sonra gelen iki gol ve Beşiktaşlı futbolcular maçı bırakıyorlar. O andan itibaren bütün takım Prag'da. Peki, takım İnönü'den 15. dakikada Prag'a gitti de Lucescu nerede? O futbolculardan önce gitmiş. Ne zaman Lucescu, Sergen, Ahmet Dursun, Nouma'yı beraber oynatmaya kalktı, o dakikadan sonra Beşiktaş'ın gol atması mucizeye kaldı.

Sergen ve Nouma fizik olarak henüz hazır değiller. Ahmet Dursun da yoruldu. İlhan varken çapraz koşular yapıp, birbirlerine boş alan yaratıyorlardı. Tek kalınca bu sefer o alanları Nouma ile Sergen kapattılar. Ahmet'in koşu yollarını tıkadılar. Bu üçlü orta alana da yardıma gelmedi, pres de yapmadı. Bu sefer Aykut, bunlara karşı ne kadar kozu varsa hepsini kullanmaya başladı. Kartlarını açtı, bütün riskleri göze aldı.

Kumar oynadı

Dün ilk 15 dakikayı seyreden birisi, maçtan çıksa, sonra gelip son 10 dakikayı seyretse, herhalde gözlerine inanamaz. ‘‘Bir yanlışlık var bunda’’ der. Aslında Lucescu'nun Göksel ısrarı da bence iyi bir kumardı. Ama O, hocasını mahçup etmedi. İki kritik anda iki pozisyon çıkarttı. Ama Türk kalecilerinin klasik derdi olan rakip oyuncu daha topa vurmadan, kalçasını yere bırakma alışkanlığından kurtulamamış. Ayakta kalsaydı, golü yemezdi. Türk kaleciler şunu hiçbir zaman unutmamalılar. İki ayağın yere basılı, eller açık durursan bu defa psikolojik olarak rakibi yıldırırsın, bozarsın. Serseri top bile gelse, vücudunun bir yerine vurabilir. Ama daha top vurulurken kıçının üzerine oturursan kalenin içinde nokta gibi kalırsın.

Tarihi Saffet ve Uche zorlandıkları zaman çok pozisyon veriyorlar. Ama karşılarında ikinci yarıdaki Ahmet-Nouma-Sergen üçlüsü olursa da aslan kesiliyorlar. Kendi işlerini yapıp, hücuma bile gidiyorlar.

Zor kurtuldular

Maldarasanu
iyi bir kumaş. Yalnız daha arkadaşları nereye gidiyor, nasıl top alıyorlar, veriyorlar bilmiyor. Özellikle İbrahim, Zago, Ronaldo ve Ali Eren orta alana yerinde ve çabuk paslar çıkaramazlar. Geriden ağır hareket ettiler. Şu gösteriyor ki, Beşiktaş takımıyla fazla oynamaya gelmiyor. Dün de zor kortuldular ama böyle oynamaya devam ederlerse yarın elde patlayabilir. İbrahim iyi niyetli, çok faydalı bir oyuncu. Piston gibi gidip, geliyor. İyi şeyler de yapıyor. Ama özellikle büyük takımlarda oynuyorsan, taç atışını da geliştireceksin. Öyle vitaminsiz taç atıyor ki, top 5 metreye zor gidiyor. Hem de rakibe. Ali Eren de Tolga'dan daha iyi değil. Ben şahsen Ahmet Yıldırım'ı aradım.

Kim engelliyor ki!

Şahan Yılmaz
özellikle ilk yarı yanlış bayraklar kaldırdı veya kaldırmadı. Yerini de kaybetti, pozisyonu da. Beşiktaş seyircisi ‘‘Aptal Niyazi’’ diye 60 dakika tezahürat yaptı. Serdar Tatlı nasıl duyup, anons yaptırmadı anlayamadım. Beşiktaş seyircisi ‘‘Şampiyon olmamız engellenemez’’ diye bağırdı. Hakem engelleyecek bir şey yapmadı ki. Bütün engellemeleri dün gece Lucescu yaptı. Maçtan evvel, maçın içinde, 90 dakika boyunca. Yarın biraz işini bilen bir takım çıkar, bu Beşiktaş'ı bu kafada oynarsa yener. Çünkü futbol acımasızdır.
Yazarın Tüm Yazıları