Sadece kazandı

BEŞİKTAŞ kazandı, o kadar. Gene diyecekler ki: “Mühim olan galibiyet.” Biz de diyeceğiz ki: “Kazanan haklıdır.”

Peki Beşiktaş hangi takıma karşı kazandı? Beşiktaş’ın karşısında takım var mıydı? Hayır, Beşiktaş’ın karşısında takım yoktu. İsmi Ankaragücü olan ama iki takımın karışımından meydana gelen henüz ne olduğu belli olmayan bir takımla oynadı Beşiktaş. Bakın Ankaragücü’nün ne olduğunu anlatırsak, Beşiktaş’ın nasıl kazandığını daha iyi anlarız.
Ankaragücü’nde iç kavga son hızıyla devam ediyor. Melih Gökçek ile Cemal Aydın’ın adamları birbirleriyle tartışıyor. Basın toplantıları basılıyor. Çalışanların paraları verilmiyor. 5 trilyon denen borç 35 trilyon oluyor. Yani huzursuzluk almış gitmiş bir takım, kimyası bozulmuş bir takım. Ankaragüçlülük ruhu olmayan bir takım dün gece sahaya çıkmış, sadece oynamaya çalışıyor. Ve Beşiktaş da onu yeniyor. Maalesef Beşiktaş’ta da bir şey yok. Ama onlar hala traş yapacaklar, “biz iyiyiz” diye. Yalnız Beşiktaş şunu yapıyor. Rakibini sahanın her yerinde kovalamaya, bozmaya çalışıyor. Oynamaya gelince hızlı oynayamıyor, çabuk çıkamıyor. Nobre ağır, Yusuf ağır, Bobo ağır.
Seyircinin baskısı yok
Ankaragücü hücumcuları mı? Onlar da ağır. Hava ağır, saha ağır. Eh, netice de 1-0. O da ağır. Dün gece evinde oturup maça gelmeyenler hiçbir şey kaybetmedikleri gibi çok şey kazandılar. Beşiktaş seyircisi bildiğiniz gibi gene kendini tatmin ediyor. Oyuna, kendi takımına ve hakeme en ufak bir baskı yok. Lay lay lom kendini eğlendiriyor. Onların yaptığı tezahüratı, müzik tesisatını kurarsın aynını yaparsın, hiç fark etmez.
Beşiktaş, Ankaraspor’la oynayan takımların maçı olmaması yüzünden dinlenmiş takımlarla karşılaşıyordu. Dün gece, yarısı hakiki Ankaraspor, yarısı da çakma Ankaragücü ile oynadı. O Ankaragücü’nün ruhu yoktu dün gece. Ve Beşiktaş sadece kazandı.
Hakem Halis Özkahya vasat bir maç yönetti. Ankaragüçlü iki oyuncuya gösterdiği sarı kart yanlıştı. 76. dakikada Ankaragücü hücumunda Ferrari’ye hem faul, hem sarı kart göstermesi gerekirdi, pozisyonu çözemedi. Yani Ankaragücü ve Beşiktaş bu hakemi bile zorlayamadılar.
Yazarın Tüm Yazıları