İşte bakın Türkiye gerçekten uçuyor

Güncelleme Tarihi:

İşte bakın Türkiye gerçekten uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Dünyada havacılık yüzde 5, Türkiye’de yüzde 30 büyüdü. ‘Türkiye uçuşa geçecek’ diyorduk ya. Türkiye gerçekten uçuyor” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Bütün  dünyada havacılık yüzde 5 hızla büyürken, Türkiye yüzde 30 gibi bir hızla yükselmeye ve büyümeye başladı. Hani ‘Türkiye uçuşa geçecek’ diyorduk ya işte  Türkiye gerçekten uçuyor” dedi. Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni terminal binası ve eklerinin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, havayolunu lüks  olmaktan çıkaracaklarını, halkın yolu haline getireceklerini ifade ettiklerini  belirterek, bunu yakalamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
Uçak öne geçti
Her vatandaşın hayatında en az bir kez uçağa bineceğini söylediklerini ve  bunun çalışmalarını başlattıklarını anlatan Erdoğan, “Artık bırakın bir kez  binmeyi, uçak da ulaşımda tercih edilen araçlardan biri oldu” diye konuştu. Erdoğan, geçmişte siyasi rant elde etmek için yapılan birçok  havaalanının atıl durumda olduğunu, üzerlerinde hayvanların otladığını ve kullanılmaz hale geldiğini dile getirerek, bu havaalanlarını yeniden projelendirdiklerini, özel sektörle el ele vererek yap-işlet-devret modeliyle faaliyete geçirdiklerini, bunun yanı sıra yeni havaalanları da yaptıklarını ifade etti.
5 firma, 44 nokta
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2002 yılında tek bir özel firma 2 merkezden 25 noktaya uçuyordu. 2009  yılında 5 firma 7 merkezden 44 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Sivil havacılıkta  serbestleşme yolunda adımlar attık. Özel sektör, tarifeli seferler düzenlemeye başladı. Bütün dünyada havacılık yüzde 5 hızla büyürken, Türkiye yüzde 30 gibi bir hızla yükselmeye ve büyümeye başladı. Hani ‘Türkiye uçuşa geçecek’ diyorduk  ya işte Türkiye gerçekten uçuyor. 2002 yılında 8,7 milyon olan iç hat yolcu  sayısı, bugün yüzde 285 artarak 35 milyonun üzerine çıktı. Dış hat yolcu sayısı da aynı şekilde yüzde 60 arttı. 25 milyon olan dış hat yolcu sayısı 40 milyona ulaştı.”
100 bin çalışan var
Erdoğan, bunun istihdamda da çok önemli yansımaları olduğunu, sektörde 2002 yılında 48 bin olan kalifiye personel sayısının 2009 yılında 100 bine ulaştığını söyledi. Havayolu sektörünü daha da  büyüteceklerini dikkati çeken Erdoğan, “2013 yılında yolcu sayısı 140 milyona ulaşacak. Hedefimiz bu” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk’le Sabiha Gökçen’i Marmaray birbirine bağlayacak

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın İstanbul’un hem hava, hem şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlattığını belirterek, “Marmaray’la burayı bağlantılı hale getireceğiz. Marmaray bitirildiğinde buradan Atatürk Havalimanı’na ulaşma imkanı olabilecek” dedi. Erdoğan, bu konuda çalışmaları sürdürdüklerini, böylece Asya ve Avrupa yakaları arasındaki dengeyi daha sağlıklı bir noktaya taşıma imkanı bulacaklarını söyledi.

İstanbul’a iki havaalanı az bile

İSTANBUL’a artık 2 havaalanının da yetmediğini belirten Başbakan Tayyip Erdoğan,  “Bereket, bereket... Taşıyor, ne yapacaksınız?” diye konuştu. Erdoğan, “Öyle anlar oluyor ki slot verilmiyor. Tabii uçaklar dönüp durdukça yolcu rahatsız oluyor. Onun için de çalışmalar yapıyoruz. Bunların hepsi İstanbul için az bile” dedi.

Haberin Devamı

Hiç kamu kaynağı harcamadık, Fon 2 milyar Euro kazanacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni terminal binasını 18 ay erken bitiren konsorsiyumun ortakların, açılışı da 3 gün önce yaptığını belirtirken, bunun için hiçbir kamu kaynağı harcanmadığına da dikkat çekti. Erdoğan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 2 milyar Euro’nun Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na kazandırılacağını da açıkladı.

Fenerium mağazası açılışında Galatasaray’a 3-1 göndermesi

FENERBAHÇE Başkan Vekili Nihat Özdemir’in işletmeci şirketin ortakları arasında yer alması, Fenerbahçeliler’in de Sabiha Gökçen’e özel bir ilgi göstermesine neden oldu, bir de Fenerium mağazası açıldı. Mağazanın açılışını da Başbakan Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Ali Koç, Nihat Özdemir ve Abdullah Kiğılı ile birlikte yaptı. “Tüm Fenerlilere ve tüm Türkiye”ye hayırlı olmasını diliyorum” diyen Başbakan Erdoğan’a üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı Fenerbahçe forması ile Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 3-1 yendiği maça göndermede bulunulan tişört hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!