Değişim...

FENERBAHÇE'de bir şeylerin değiştiği kesin. Eskiden bu kadar puan farkıyla geriye düşseydi, 3 bin seyirci zor bulurdu.

Nereden baksanız, 25 bin seyirci var. Yani eski stat olsa, neredeyse dolacak. Aziz Yıldırım'ın lehine bağıran da var, Ali Şen'in aleyhine de... Yalnız, seyircinin bir kısmının ‘‘...ne basın, bunu da yazın’’ diye bağırmalarını yadırgadım.

Basının çoğunluğu Fenerli. İyi oynadılar da Fener basını yazmadı mı? Yazmak için can atıyorlar. Takım yürümeyince neyi yazacaklar? Dün akşam biraz koştular, biraz topa gittiler, hafif mücadele ettiler. Ve işin rengi değişti. İyi mi oynadılar? Hayır. G.Antep ne yaptı? Onlar görücüye çıkmış gelin gibiydi. G.Antep'i anlamak mümkün değil. Ne zaman İstanbul'a geliyorlar, tek tek oynamaya başlıyorlar. ‘‘Birisi bizi görse, İstanbullu büyüklerden biri bizi alsa’’ diye.

PAF'a gitti, dirildi

F.Bahçe'nin en iyisi yine Abdullah. Bu oyuncuya son zamanlarda bir şeyler oldu. O da diyor ki, ‘‘PAF takımına gittim, kendime geldim.’’ Demek ki, bütün Fener takımını PAF'a göndermek lazım, kendilerine gelmeleri için. Veya PAF'ın takımını getireceksin Fener'e.

Sarı lacivertliler hala kopuk kopuk. Rebrov çok iyi kumaş. Santrfor değil, santrfora arkadan takviye. Ama faydalı. Beschastnykh kuvvetli. Soyadı gibi, enlemesine oynuyor. Fazla diklemesine değil. Tuncay, eski Tuncay değil. Diyeceksiniz ki, Ümit Milli maçı oynadı, yorgun olabilir. İnşallah öyledir. Ceyhun, Revivo ve Ortega gidince rahatlamış. 3-5 hafta evvelinden biraz rakip kovalardı. Şimdi onu da yapmıyor. Ogün sahaya protestolarla girdi. Bundan sonra işi zor.

Gaziantep kalecisi Ömer iyi şeyler yapıyor. Hata yaptı mı da tam yapıyor. Yedikleri ikinci golde olduğu gibi. F.Bahçe takımı, iç sahada zorlanacak. Çünkü, uzun boylu, rakip kapandığı zaman defansı yıkacak hücum adamlarına sahip değil. Tek uzunu Tuncay. İkinci bir kafaya çıkan adamı da Johnson.

Kuddusi iyi yönetti

Kuddusi Müftüoğlu
'nu ilk defa bu kadar tempolu bir maç idare ederken seyrettim. Aferin. Belki bazı pozisyonları kaçırdı. Ama kötü olabilecek bir maçı, seyredilir hale getirdi. Kalite yoktu zaten. Ama, hiç olmazsa zaman zaman iyi mücadele oldu. Bu ortamı oluşturan da Kuddusi idi. Hata mı? Yaptı. Yanlış kart da gösterdi, korneri de yanlış verdi. Ama bence sahada dün gece iki takım oyuncuları ve teknik adamları dahil, onlara göre daha az hata yaparak 90 dakikayı tamamladı. Bakmayın siz F.Bahçeli seyircinin ‘‘Kuddusi dışarı’’ dediğine. Eğer bu kadar hata yapan spor adamı dışarıda kalsaydı, Fener'de şu anda içeride kimse kalmazdı, yöneticiler dahil.
Yazarın Tüm Yazıları