Para kazanma cenneti

SANKİ iki taraf da anlaşmış gibi. “Maçı son 15 dakikaya kadar berabere götürün, sonra kim atarsa o kazansın” misali oynadılar.

Size belki şaka gibi gelecek ama seyrettiğimiz maç aynen bu görüntüdeydi. Şöyle bir maça bakıyorsunuz ne yazalım diye; Nobre’nin inanılmaz bir vuruşu var auta giden. Bir de Nihat’ın saçma sapan bencilliği. Hadi Nobre’ninki neyse, top rakipten fırttı geldi. Ama Nihat’ınki dörde bir gidiyorsun, topu ortaya çıkarsan üç arkadaşından biri gol yapacak ama sen auta vuruyorsun. İspanya’da bir maçta yapsan kesinlikle oyundan alınırsın ve kolay kolay da takıma giremezsin. Gol kaçırmak önemli değil. Ama bu tarz bencillik futbolda yoktur.
İki takımın kadolarında büyük eksiklikler var ama ne olursa olsun kadroda olan futbolcularla bu kalitede bir lig maçının oynanmaması gerekir. Maalesef Türkiye’de futbolcular aldıkları paranın karşılığını sahaya yansıtmıyorlar. Onun için de Türkiye futbolcu için para kazanma cenneti. Ne vergini veriyorsun, ne antrenmanını ona göre yapıyorsun, ne de futbolunu oynuyorsun. Her şey futbolcunun lehine.
Hakemin şansı vardı
Eskişehirspor’da bir düşüş var. Acaba Rıza Hoca sezon başında takıma fazla mı yüklendi? Öyle olmalı ki, şimdi dinleniyorlar.
Hakemin şansı vardı. Bülent Kocabey’in elle alıp götürdüğü pozisyon gol olmadı. Bunun haricinde de hakemi zorlayacak pozisyon yoktu.
Beşiktaş diyecek ki: “Kötü oynarken de kazanmasını bileceksin.” Beşiktaş’ın bu sezonki en önemli özelliği bence bu maçta da gözüktü. Gol yememek için takım olarak iyi mücadele ediyorlar.
Dün gece Eskişehirspor’un yediği gol, neredeyse Antalayspor’un Fenerbahçe’den yediği golün görüntüsüne yakındı. Bu şunu gösterir. Rıza Hoca oyun disiplini yönünden henüz takımına hakim değil.
Eskişehir’in yediği golde Doğa’nın yaptığı tam acemilik. Ama burada esas acemiliği ve amatörlüğü kaleci Ivesa yapıyor. Neden? Rakip geliyor. Onu ancak ceza alanı dışında kestirebiliyorsun topla beraber. Rakip Ekrem senden korkuyor, ayağını sokamıyor. Senin orada yapacağın artık tek şey kalmış. Ne mi? Topu ceza alanı dışında eliyle oynamak. Cezası ne? Serbest vuruş. Yanında da kırmızı kart. Onu yapsan maç büyük ihtimalle 0-0 bitecek. Yani 1 puan kazanacaksın. Futbolcu gerektiği zaman takımı için atılacak. Ama maalesef bu pozisyonda Ivesa kendini düşündü, takımı değil. Belki de haftaya alacağı prim aklına geldi.
Yazarın Tüm Yazıları