Post kavgası

HALUK Ulusoy'la Şenol Güneş'in Dünya Kupası'ndan sonra başlattıkları minyatür maçlar, dün geceden daha zevkli geçiyor. Hiç olmazsa, orada Arap atları var, arada damardan giriyorlar. Daha heyecanlı oluyor. Maç, 80. dakikada öyle bir hale geldi ki, bizim takımdaki değişiklik adedi 9'u buldu. Herkes milli oldu veya adedini arttırdı.

Maçın geneline baktığımızda; Ukrayna takımı bize göre daha iyi şeyler yaptı. Hatta baktılar ki, biz pozisyona giremiyoruz, kendileri bize iki pozisyon yarattılar, biri direkten döndü. Bizim yakaladığımız diğer pozisyonların yüzde 80'ini, onların ikram ettiği toplarla yarattık. Allahtan ilk resmi maçımız İngiltere ile. Çünkü, motivasyon olarak bir sıkıntımız olmayacak. Ama bu kafada devam edersek, orada işimiz kolay değil. Biz nasıl milli maçlarımızı ‘‘gecekondu Ali Sami Yen Stadı’’na alarak seyircinin sahaya yakınlığından faydalanıp, boğmaya kalkıyorsak, onlar da aynı şeyi şimdi bize yapmaya çalışıyorlar. Bakın, Ukrayna ile maç oynadık, oynayacağımız İngiltere'yi yazıyoruz.

Sahada sırıttılar

Alpay'
ın maçsızlığı sırıtıyor. Dünya Kupası'nda son anda kadrodan çıkartılan, kendi takımında da doğru dürüst oynamayan Tayfun, ilk 11'de. Fatih, aynı F.Bahçe'deki gibi, sallanıyor. Dünya hakem literatüründe son sıralarda gezen Maltalı hakemler bile, bu maçı öyle ciddiye almışlar ki, maçın hakemi kısa kollu giymiş, yanlar uzun kollu. Bir sevindirici nokta var; İzmir seyircisi kulüp takımlarından daha fazla milli takımlarına bağlılığını gösterdi. İzmir'de kimse yok, stat kalabalık. Hem de böyle bir havada. Shevchenko, başlı başına etkili bir oyuncu. Rebrov, hücumda ikinci adam. 10 numaraları Voronin çok iyi kumaş. Öyle veya böyle bu tip maçta bile olsa, insan dünya üçüncüsü olan bir takımın daha bir etkili olmasını, sahada daha bir ağırlıklı olmasını istiyor. Ama rakip, futbolun kurallarını bize göre daha iyi uyguladı.

Oyun bozanlık yapma

Haluk Ulusoy'
la Şenol Güneş'in minyatürleri, İngiltere maçına kadar devam edecek. Şenol Güneş'i yardımcıları yarı yolda bıraktılar. Yani karşı tarafa geçtiler. Şenol, tek başına mücadele ediyor. Onun da beklediği, Haluk Ulusoy'un da beklediği İngiltere maçı. Maç iyi neticeyle biterse Şenol Güneş, minyatürün galibi olacak. Maç kötü biterse, bu sefer Haluk Ulusoy maçın galibi. Millet nelerle uğraşıyor, biz hala post kavgasındayız. Ama bu maçta Haluk Ulusoy'a hak vermemek elde değil. Sen madem her şeyi kabul etmişsin, seninle bir mukavele yapmışlar, mukavelenin sonuna kadar buna uyacaksın. Oyun bozanlık yapmayacaksın. Sen yerlerde sürünürken, elinden tutup kaldıran adam, Haluk Ulusoy. Ama biraz palazlanınca, önce onu götürmeye kalkıyorsun. Bence yanlış yapıyorsun.

İngiltere maçına kadar en ufak bir şekilde konuşmaman, beyanat vermemen, para işini gündeme getirmemen gerekir. Böyle bir kadroyu, öyle kuralarla Dünya Kupası'nda en üstte bitirmen lazımdı. O zaman söylediğimizde sen dahil gülüyordunuz. Ama şimdi kaçan fırsatın ne olduğunu anladınız. Yalnız böyle devam edersen, önümüzdeki fırsatları da kaçıracağız dikkatli ol Şenol.
Yazarın Tüm Yazıları