Helal olsun

İKİ günlük hava şartlarına rağmen, özellikle ve kasıtlı olarak çalışılmayarak futbola hazırlanmayan bir saha Ali Sami Yen, diğer tarafta çalışılarak, futbol oynamaya müsait hale getirilen İzmit İsmetpaşa Stadı.

Aynı ülkede insanlar, istediklerini ayrı ayrı biçimlerde yapıyorlar. Çünkü hesap soran yok. Acaba, Galatasaray'ın oynayacağı maç Şampiyonlar Ligi karşılaşması olsaydı, ne olurdu, bir sorun bakalım!

İlhan Mansız sinirli bir oyuncu. Bazı hareketleri de insanlara antipatik geliyor. Ama bir noktada çok dikkatli olmak gerekir. Bakın, dün gece top olmadığı anlarda veya atılan toplar İlhan'a gelmeden bir pozisyon önce rakibin ona yaptığı her hareket faul. Bu sefer İlhan ona cevap veriyor, onunki de faul. Seyirci devamlı İlhan'a küfür ediyor, ‘..ç İlhan’’ diye. Hakeme bakıyorum, hiçbir hareket yok. Aynı küfürü 90 dakika boyunca seyirci, Selçuk Dereli'ye yapsaydı, bu sabrı gösterebilir miydi? Haliyle elinde düdük olan, adalet dağıtacak vatandaştan ses çıkmayınca bu sefer cezayı İlhan kesmek istiyor. Hayret, işte o zaman Selçuk Dereli sahneye çıktı. Yani sahada hakem gibi hakem olsa bunların hiçbiri olmayacak.

Bakıştan şüphelendi

Tayfur
'un top, benim tribünden gördüğüm kadarıyla koluna geliyor. Hakem, pozisyona devam kararı veriyor. Çünkü Selçuk Dereli, topun Tayfur'un koluna mı, dizine mi çarptığını görmüyor. Tayfur topla oynamaya devam ederken, bu sefer şöyle yan dönüp hakemin suratına bakıyor. O bakıştan şüphelenen Dereli, penaltı düdüğünü çalıyor.

Seyircinin isteğiyle 67'nci dakikada Kocaelispor'dan Hüseyin oyuna giriyor. Arka arkaya altı kişiye basıyor. Hakemden de ne belirli bir ikaz, ne de sarı kart var. Hüseyin işi azıtıyor, 82'nci dakikada bu sefer atılıyor. Olayları çıkmadan halletmek lazım. Çıkmasına yardım edip, sarı kartlarla, kırmızı kartlarla çözersen sen hakem olamazsın. Bakın bu kadar gol olan bir maçta bile hakemden bahsediyorum...

Beşiktaş çok iyi takım oldu. Belki de en önemli tarafı kulübesi. Teknik direktörleri de kaliteli, yedekleri de. Ve grafikleri gittikçe yükseliyor. Dün gece Ahmet Dursun'un golünü, Sergen'in topuk pasıyla Tayfur'un attığı golü ve İlhan'dan gelen üçüncü golün yapılışlarını bir seyredin, futbol adına doyamazsınız. Beşiktaş'ın maçlarını seyretmek, insana hakikaten keyif veriyor. Bir seyirci olarak, ödediğiniz parayı helal ediyorsunuz.
Yazarın Tüm Yazıları