Takım havası yok

Beşiktaş bu grupta ancak Almanya’da Wolfsburg’u yenerse Şampiyonlar Ligi’nde devam edebilecek.

Uzak bir ihtimal, ama bu CSKA Moskova’yı geçebilirse, o zaman Kupa 2’de yoluna devam edebilecek. Görüntü o ki, dün geceki iki takımdan biri üçüncü, diğeri dördüncü olacak bu grupta. CSKA Moskova da iyi takım değil, Beşiktaş da. Futbolun temel işlerini iki takım da yapamadı.
CSKA Moskova aynı adamla iki defa geldi gol yaptı, o arada Beşiktaş hücumda eveledi geveledi. Ne zaman skor 2-0 oldu, Beşiktaş baktı ki öyle de böyle de iş bitiyor, can havliyle saldırmaya başladı. Arka tarafını tamamen açarak, ama CSKA Moskova’nın bundan faydalanacak hali yoktu. Yalnızca kalelerini korumaya kalktılar. Maç bitiminde son 2 dakikada durum 2-2 bile olabilirdi ama bilinçli yapılan ataklarla değil, tamamen kontrolsüz hücumlardan gelen pozisyonlarla.
Futbolumuzun ayıbı
Beşiktaş’ın bu sene takım havası yok. Belli bir şablonları yok. Daha da kötüsü, yardımlaşmıyorlar. Herkes bölük pörçük kendini kurtarmaya kalkıyor. Bazıları çok koşuyor, bazıları hiç koşmuyor. Bazıları ise göstermelik. Yani genelde bir uyumsuzluk var. Daha da önemlisi mutsuzluk gözüküyor.
Yenilen iki golde de Rüştü’nün büyük hatası var. O golleri yersen zor çıkarırsın. Rüştü tecrübeli kaleci, ama yavaş yavaş tarihi ile yaşamaya başladı. Beşiktaş da Mustafa Denizli de razı, Fatih Terim bile onu kurtarıcı olarak düşündüğüne göre, demek ki Türkiye’de kaleci yetişmiyor, bu da futbolumuzun ayıbı.
Futbola karşı
Beşiktaş’ın geçen seneki kadrosu ile dünkü maça başlayan kadrosu arasında farklı 3 kişi var; Nihat, İsmail Köybaşı, Ferrari. Bunlardan bir tek Ferrari faydalı gözüken bir transfer. O bile ikinci golde ne hallere düştü gördük. İsmail Köybaşı belli kapasitede bir oyuncu. Nihat’ın ne vereceği belli değil. Peki Beşiktaş’ın harcadığı paraya bak, tonla. Oysa sahaya çıkardığın kadrodan aldıkları kiloyla bile değil. O zaman o kadar transferi niye yaptın veya haybeye mi transfer yaptın. Göstermelik. Yani Beşiktaş için nereden bakarsan bak düzgün ve doğru şeyler gözükmüyor.
Böyle kötü bir maçı hakem hiç zorlanmadan idare etti. Aslında Beşiktaş için Moskova’daki hava da güzeldi, zemin de güzeldi seyirci de güzeldi. Yani hiçbir bahanaleri yoktu. Hani çarşı herşeye karşı var ya, Beşiktaş’ın futbolu da sonucu da çarşının bu sloganını yanıltmıyor. Çarşı herşeye karşı, Beşiktaş da futbola karşı.
Yazarın Tüm Yazıları