İş, uzmanında

Güncelleme Tarihi:

İş, uzmanında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2001 01:48

3 gündür ilerleme sağlanamayan Üzeyir Garih cinayeti operasyonunun başına, ‘‘Hizbullah Avcısı’’ diye bilinen, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Palabıyık getirildi. Olayın siyasi yönünü araştıran 3 MOSSAD elemanı, esrarengiz bir bant kaydının üzerinde duruyor.

Üzeyir Garih cinayetinin 3 günde aydınlatılamaması üzerine, operasyonun başına, Emniyet'te ‘Hizbullah Avcısı’ olarak tanınan, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Palabıyık getirildi. Erzurum Emniyet Müdür Vekili iken, geçtiğimiz hafta tayini İstanbul'a çıkan Niyazi Palabıyık, Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun Kavacık'taki hücre villasında öldürülmesiyle başlayan, mezar evlere kadar uzanan, İstanbul'daki tüm Hizbullah operasyonlarını yönetmişti. Organize Suçlar, Terörle Mücadele Şubesi, Faili Meçhul Bürosu, Asayiş Şubesi'nde Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili araştırma yapan tüm birimler Niyazi Palabıyık'ın emrine verildi. Cinayet soruşturmasında elde edilen bilgiler, Niyazi Palabıyık tarafından oluşturulan, istihbarat elemanlarından oluşturulan özel birimde toplanacak.

MOSSAD VE MİT DEVREDE

Üzeyir Garih
cinayeti sır perdesine bürünürken, olayın siyasi yönünü araştıran, İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın 3 elemanı İstanbul'a geldi. Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde üslenen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanları da cinayetle ilgili istihbarat topluyor. Önceki akşam Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binasına gelen 3 MOSSAD elemanı, cinayet soruşturması ile ilgili Ankara'dan İstanbul'a gelen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile gizli bir görüşme yaptılar. MOSSAD elemanları daha sonra, Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile görüştüler.

ESRARENGİZ BANT KAYDI

MOSSAD elemanlarının, esrarengiz bir bant kaydı üzerinde önemle durdukları bildirildi. Kaynağı gizli tutulan bantta, ‘‘Bir gün Üzeyir Garih'in başına bir felaket gelirse, bunun bizimle görüşmeyi reddettiği için olduğuna inanabilirsiniz’’ ifadeleri bulunduğu iddia edildi. İstihbarat elemanları, Üzeyir Garih'in, özel yaşantısını, iş bağlantılarını, ihale ilişkilerini mercek altına aldı.

Velioğlu baskınını yönetti

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun Kavacık'taki, komuta merkezi olarak kullandığı tripleks villa baskını İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcı Niyazi Palabıyık bizzat yönetmişti. Operasyonda örgüt lideri Velioğlu, eve giren polislere ateş açınca, keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Tuvalette kıstırılan, Edip Gümüş ve Cemal Aydın, sağ olarak ele geçirildi. Niyazi Palabıyık tarafından südürülen operasyonlarda İstanbul'da ele geçirilen mezar evlerde, işkence yapılarak öldürüldükten sonra toprağa gömülmüş çok sayıda ceset bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!