6x6= 36

FENERBAHÇE ve Galatasaray da 6’da 6 yaptılar. 6x6=36. Türk futbolu yolda kaldı. Oynanan futbola bakınca, 6’da 6 ancak böyle anlatılır.

Haberin Devamı

Sonuncuyla, birinci oynadı. Ama birinci, lider olduğunu maçın sonuna doğru hatırladı. Kasımpaşaspor golü attıktan sonra maçı öyle bitireceğini sandı, yanıldı. Şöyle bir baktığınız zaman gücü de o kadar. Peki, bu takımlar, Süper Lig’de nasıl oynuyorlar?

Maça gittim. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na. Kasımpaşa seyircisi kendi idarecisine, “Yönetim istifa” diye bağırıyor. Peki neden? Kasımpaşaspor yönetimi sezon başında bu stattaki kombine biletleri 100 liradan satışa çıkarmış. 100 liraya bu kombineyi alırsanız, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarını, diğerlerine gitmezseniz 25 liraya getirip, seyrediyorsunuz. Kasımpaşaspor yönetimi de kombine almayanlar için dün geceki maçın bilet fiyatını 120 lira olarak açıklamış. Hem Galatasaray, hem de kendi seyircisi için. Kasımpaşaspor seyircisi de bunun için yönetimine “İstifa” diye bağırıyor.

Haberin Devamı

Bence bu zihniyetteki seyircinin takımı Süper Lig’de oynamamalı. Üçüncü Lig’de oynamalı. Utanmadan, sıkılmadan bir de “Bu bilet fiyatlarını söyle” diye yönetimlerini bana şikayet ediyorlar.

Galatasaray iyi değil. Dün geceki 3-1’e aldanmasınlar. Bundan sonra her takım Kasımpaşaspor olmayacak. Bazı oyuncular biraz fazla havalanmışlar. Rakibe yandan ve üstten bakıyorlar. Öncelikle Mustafa Sarp ile Mehmet Topal’dan birisi orta alanda fazlalık. Ya birini, ya diğerini oynatacaksın. Aynı işi iki kişiyle yapıyorlar. Defansın ortasında gene zaaflar var. Caner, 90 dakika boyunca etkili olamadı. Ne defansta, ne de ofansta. Bir de Kasımpaşaspor gibi hücumda etkisiz bir takım karşısında bu haldeydi.

İki büyük hata

Nonda, Galatasaray için önemli bir oyuncu. Öncelikle topu saklıyor. Topu rakibe hemen vermiyor, kaptırmıyor. Böyle olunca da orta alanın ve defansın rahatlamasını sağlıyor. Ve en önemlisi gol noktalarında da çok akıllı. İyi yerlere giriyor.

Hakem İlker Meral çok büyük iki hata yaptı. Birincisi, 8. dakikada Ali Güneş mükemmel bir planjonla topu çizgiden çıkardı. Hem penaltıyı çalması, hem de kırmızı kartı yapıştırması gerekirdi. Bunun yorumu yok. Kesin.

Haberin Devamı

Aynı Ali Güneş bu sefer ikinci yarıda Kewell gole giderken, arkadan çekip indirdi. Bence bariz gol şansıydı. Bir kırmızı daha gerekirdi. Herhalde Ali Güneş, İlker Meral’in dayısının oğlu ki maça devam etti.

Kasımpaşaspor bu ligde ne yapar? İşi biraz zor. G.Saray onların rakibi değildi. Ama, şu gözüküyor ki asansör takım olmaya devam edecekler. İnşaallah yanılırım.

Yazarın Tüm Yazıları