Mazereti yok

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Öyle transfeler yaptım ve öyle bir hoca getirdim ki bu takım üç sene üst üste lig şampiyonu olacak” dedi.

Haberin Devamı

Dün geceki Fenerbahçe’yi seyrettikten sonra bu takımın üç sene üst üste şampiyon olacağını düşünmek bana hayal gibi geliyor. Ama bakarsınız bu kötü oynayan Fenerbahçe sonradan Arap atı gibi açılır mükemmel futbol oynayarak üç sene şampiyon olabilir. Veya Fenerbahçe’nin şampiyon olacak bütün rakipleri inanılmaz kötü oynarlar o zaman gene şampiyon olurlar. Ya da Aziz Yıldırım’ın bildiği bir şeyler vardır üç yıllık şampiyonluk için.

“Maç tenkidine neden böyle başladın? Seni bu düşünceye iten sebepler ne derseniz?” derseniz şu cevabı veririm: “Seyrettiğim maçta hiçbir şey da onun için bunları yazdım.”

F.Bahçe’nin rakibi çatır çatır top oynar, müthiş işler yapar o zaman tamam. Ama istanbul Büyükşehir Belediyespor da çok kötü futbol oynadı. İnsan güzel şeyler yazmak istiyor, pompalamak istiyor. Çünkü herkes bundan ekmek yiyor. Bunlar güzel olacak ki, seyirci artsın, heyecan olsun. Kalite artsın, mücadele artsın. Seyirci fazla gelsin, gazete okunsun, televizyonlar iş yapsın.

Haberin Devamı

Böyle rakip bulamazdı

Düşünün, 90+2 oynanıyor, Alex faulün atılmaması için bile bile sarı kart görecek halde maçı çomaklıyor. Neden? Güçsüzlükten. F.Bahçe 6’da 6 yaptı ama bu Türkiye ligindeki diğer takımların güçsüzlüğünden. Yoksa F.Bahçe’nin çatır çatır oynayıp yaptığı 6’da 6 değil. Tuhaf bir lig yaşıyoruz. “Belki de milli maçlardan verilen aradan veya Avrupa kupalarından havaya giremedik” diyoruz. Ama diğer liglerdeki maçları seyredince moralimiz bozuluyor. Çünkü Avrupa’daki liglerde oynayan takım adedi bizden fazla.

Milli takımlarına bakıyorsunuz, bizden iyi durumdalar. O zaman nerede hata yaptığımıza bakacağız. Hakeme sığınmayacağız, “rakip takım sert oynadı” demeyeceğiz. Dün gece helva gibi bir İstanbul BŞB. vardı ama F.Bahçe ondan da faydalanamadı. Diyecekler ki, “Twente maçı oynadık.” Onu da kabul etmiyorum. Çünkü Twente maçında Twente oynadı, Fener oynamadı.

“Hakem nedir?” diye sorarsanız. Düşünün böyle bir maçta hakemlik bir şey olmadı.

Not: Kazım çıkıyor, küfür ediyorsun. Santos çıkıyor, alkışlıyorsun. Kötüyse ikisi de kötü. Mücadale dersen Kazım, Santos’a göre daha iyi. Peki neye göre küfür edip neye göre alkışlıyorsun? Hiç düşündün mü?

Yazarın Tüm Yazıları