1-0’a dua etsin

BÜNYAMİN ne oluyor g... başın oynuyor... Eyyamcı Bünyamin. Cangele, Cangele k... annene... Yere yatsana yere yatsana Bünyamin Gezer yere yatsana... Süleyman Hurma, Bünyamin’i pazarla... Seni hakem yapanın a.. k... Beşiktaş seyircisi 90 dakika boyunca önce bunları söyledi, 90. dakikadan sonra döndü yönetimi istifaya davet etti.

Haberin Devamı

Peki, niye önce bu küfürleri yaptı da sonra yönetimi istifaya davet etti?
Dün İnönü Stadı’nda Bünyamin Gezer’den başka bir hakem tipi olsaydı, belki de çok anormal işler olurdu. Belki de bu maç aylarca konuşulurdu. Ama Bünyamin hiç ödün vermedi. Seyirci küfür ettikçe, koşarak maçın üstüne gitti. Pozisyonları daha yakından takip ederek öncelikle futbolcunun itirazını önledi. Çünkü futbolcu yere yattığında başında bekleyen hakemi görünce itiraz etme fırsatı bulamadı. Peki, bütün bunlar olurken, Beşiktaş ne yaptı? Hiçbir şey yapmadı. Yani Mustafa Denizli ve ekibi G.Saray, Manchester United ve Kayseri maçlarında sınıfta kaldı. Ne fizik olarak, ne de taktik ve teknik olarak bu üç maça hazırlanmadıkları ortada.
Burada yönetim mi, Mustafa Denizli mi, yoksa futbolcular mı suçlu?  Bu onları ilgilendiriyor. Yalnız bizi ilgilendiren şu. Dün akşamki maç sahada çatır çatır oynandı. Ve daha da enterasanı, Kayserispor öyle ahım şahım bir futbol oynamadan tamamen Beşiktaş’ın zaaflarından faydalanarak Beşiktaş’ı sahanın ortasında kalabalığa sokarak sanki Beyoğlu’nda yürür gibi çatır çatır yendi.
Böylesini beklemiyordu
İnanamazsınız, maç koca futbol sahasının 6’da 1’inde oynandı. Bu 6’da 1’i de Kayseri ceza alanı ortası ile santra yuvarlağı arasıydı. Beşiktaşlılar karşı cepheden topu şişirdiler, Kayserisporlular da bu şişirilen topları patlattılar. Bir defa Kayseri kalecisi Souleymanou cepheden gelen topta zamanlama hatası yaptı, o top da direkten döndü.
Beşiktaş bundan sonra da iyi olmaz. İyi olmayacağı kesin. Zannediyorum Kayserispor kolay bir Beşiktaş bekliyordu ama bu kadar kolayını da beklemiyordu herhalde.
Cangele ile Makukula hiçbir pozisyonda hücum defans bile yapmadılar. Ve en az üç veya dört, hatta beş Beşiktaşlı futbolcuyla oynadılar. Şampiyonluğa gitmek isteyen Beşiktaş, beş futbolcuyla rakibin iki hücumcusunu durdurmaya kalkıyorsa, bence 1-0’a dua etsin.
Adam gibi durdu
Kayserispor iki-üç kere rakip kaleye gitti, bir gol buldu. Beşiktaş, doldur-boşalt yaptı, tesadüfen bir-iki pozisyon buldu. Böyle bir maç seyrettik. Bünyamin Gezer çok iyi bir maç yönetti. Eğilmedi, bükülmedi. Adam gibi durdu, adam gibi bitirdi. Sağı solu oynamadı, kendisini ittirip kakırtırmadı. İtilmiş kakılmışı oynamadı. Tribünden küfuür ettiler. Etsinler. Hakem kişiliğini ayaklar altına almadı.
Not: “Beşiktaş seyircisi takımını çok iyi destekliyor” diyorlar. Katılmıyorum. Beşiktaş seyircisi çok gürültü çıkarıyor kendini tatmin ediyor. Kesinlikle maça tesir edici tezahürat yapmıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları