Karagöz ile Hacivat Türklerin sanatı

Güncelleme Tarihi:

Karagöz ile Hacivat Türklerin sanatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 00:00

UNESCO tarafından Karagöz ve Hacivat’ın Türk Geleneksel Sanatı olarak kabul edilmesi sanat camiasını sevindirdi. Başkent Tiyatroları ve Kuka Derneği, Günay’a teşekkür plaketi verdi.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Başkent Tiyatroları ve KUKA Derneği, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teşekkür ziyaretinde bulundu.Karagöz ve Hacivat’ın UNESCO tarafından Türk Geleneksel Sanatı olarak kabul edilmesinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduklarını belirten Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve KUKA Derneği Genel Başkanı Mehmet Tahir İkiler, Ertuğrul Günay’a teşekkür plaketi verdi.

Hepimizi sevindirdi

Günay, “Gerçekten bu son gelişme hepimizi sevindirdi. Aslında bir hakkın iadesidir, yaptığımız yeni bir şey değil. Bizim kültürümüzle özdeşleşmiş bir temsil, bir sahne gösterisi. Karagöz, Hacivat gölge oyunu. Ama yakın coğrafyamızda benzer sahne gösterileri, gölge oyunlarını kullanan başka toplumlarında bu konuda bir gayretleri vardı. Bizim arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalardan sonra artık Karagöz ve Hacivat’ın öz be öz Anadolu Türk geleneğinin bir motifi olduğu bir güzelliği olduğu bir simgesi olduğu ortaya çıktı” dedi.

Büyükşehİr Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler ise Karagöz Hacivat’ın Türk Geleneksel Sanatı olarak tescillenmesinden duydukları memnuniyeti belirterek Bakan Günay’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Geleneksel Türk Tiyatrosu kostümlü oyuncular ile beraber Bakan Günay’ı ziyaret eden Mehmet Tahir İkiler, Karagöz ve Hacivat’ın gölge oyunu ile ilgili bir gösteri sundu. Bakan Günay, İkiler’e Türk motifli porselen tabak hediye ederken, Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları adına Bakan Ertuğrul Günay’a simgesel olarak Kavuklu Hamdi’nin Kavuğu takdim edildi.

Günay MKM’yi gezdi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mamak Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Günay’a tarihi binayı gezdiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Günay, Mamak Belediyesi tarafından orijinaline uygun şekilde restore edilen Cumhuriyetimiz’in ilk kültür-sanat okulu olan Mamak Kültür Merkezi’ni gezdi. Bakan Günay’a, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengin Gökmen de eşlik etti.
Gösteri sundular


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!