Yüreğin yetmedi!

SEZON başı ama zemin kötü. Mücadele iyi, futbol kötü. İki takım arasında sıklet farkı var. Bu sıklet farkı maçın neticesine de tesir etti. Fenerbahçeli futbolcular, Bursasporlu futbolcular kadar mücadele ettiler. Böyle olunca da aradaki fark meydana çıktı.

Haberin Devamı

Bursaspor çalıştı ama pozisyonu yok. Sercan tek başına ileride hiçbir şey yapamaz. Bilica ile Lugano’nun altında ezildi. Orta alanda ona da destek gelmedi. Küçük takımlar ekonomik olarak güçlenmedikleri müddetçe büyüklerle mücadeleleri zor.
Mehmet Topuz nihayet oynadı. Allah var, kötü de oynamadı. Bence oyundan alınması da yanlıştı. Fenerbahçeli futbolcuların bu kadar sinirli olmalarına anlam veremedim. Deniz Çoban’ı da ilk defa bu kadar aciz gördüm. Fenerbahçeli futbolcuların yaptıkları küçük takımların futbolcuları yapsalardı acaba kaç tane kırmızı kart gösterirdi. Maçta 6 Fener’den, 3 de Bursa’dan olmak üzere toplam 9 sarı kart var. Eğer bu 9 sarı karttan en az bir-iki tanesini kırmızıya çeviremediysen, hakem olarak bir yerde çok büyük hata yaptın demektir. Ya sarıların yanlış ya da yüreğin kırmızı karta geçmeye yetmedi. Yani çok büyük bir hata yaptın.
Dede, kenara alamazdı
Altını çizerek şunu söylüyorum, bu Fenerli futbolcular perşembe günü oynayacakları Twente maçında gelecek olan uluslararası hakeme aynı hareketi yapsınlar. Ben o zaman onların boylarını göreyim kaçar santim acaba? Güiza hakemin kararına sinirlenip topu yere vuruyor. Ama aynı Güiza üç tane net gol pozisyonunda arkadaşlarına asist yapmıyor ve maçı zora sokuyor. Bu kadar basit.
F.Bahçe, Daum’la beraber sahada daha fazla mücadele etmeye başladı. Geçen seneye göre birbirlerine sahada daha fazla yardım etmeye başladılar. Dede, Roberto Carlos’la Güiza’yı kenara alamazdı ama Daum ikisini de cart diye yanına alabiliyor.
Gökhan’ı yıpratıyor
Gökhan Gönül’ü sağ arkada oynatarak bu kadar mesafede yıpratmak bence günah. Fenerbahçe, Gökhan Gönül’ü Kazım Kazım’ın yerinde oynatsa bence ondan daha fazla verim alır. Şu bir gerçek, Mehmet Topuz orta sahada Fenerbahçe’ye faydalı olacak. Özer Hurmacı da orta alana girdi mi, Fenerbahçe’deki rekabet takıma daha bir faydalı olarak yansır. Eğer dünkü maç son dakikada berabere bitseydi, Fenerbahçeli futbolcuların final noktalarındaki yardımlaşma hataları iki puanlarına malolacaktı. Bu maçta yırttılar ama her maç böyle olmaz. Güiza veya Kazım Kazım hakeme kızacaklarına gol pozisyonlarındaki arkadaşlarına zamanlaması doğru pas atsınlar.

 

Yazarın Tüm Yazıları