Aşk Geliyorum Demez!

“Zamane ilişkileri çıkar, rütbe ve para üzerine kurulu.

Haberin Devamı

Gerçek aşkı yaşayanlar o kadar az ki herkes şifayı aşkı anlatan filmlerde buluyor...”

Aşk Geliyorum Demez filminin yönetmeni Murat şeker böyle diyor işte.

Murat’ın daha önceki filmleri genelde komedi tarzındaydı. Babası “Oğlum hep komedi mi çekeceksin, sen de biraz sosyal konulara değinsen artık” deyince o da oturmuş sosyal konulara da dokunan romantik komedi Aşk Geliyorum Demez’i kaleme almış.

Çekimleri 16 günde tamamlanan (bu da, ağırlıklı olarak tek mekanda 14 günde çekilen Barda’yı saymazsak Türk sineması için bir rekor herhalde) filmde Tolgahan Sayışman, Bergüzar Korel başrollerde.

Kadroda Zeki Alasya, Altan Erkekli, Altan Gördüm gibi usta oyuncular da var. Sarp Apak eşcinsel mimarı oynuyor. Sarp, Murat’ın bir önceki filminde kadın kılığına girmişti. Murat’a haklı olarak “Abi bana şöyle kılıktan kılığa girmeyeceğim bir rol vermeyecek misin?” diye sitem ediyormuş.

Murat şeker filmin senaryosunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kriz bizi teğet geçti” sözünden yola çıkarak yazmış. Film kriz nedeniyle zor günler yaşayan dükkan sahiplerinden oluşan Mahmutbey hanında geçiyor. Hanın büyük bir alışveriş merkezi olması gündemde. Bunu engellemek isteyen esnaf çareyi dükkan sahiplerinden ısmail Bey’in yakışıklı oğlu Ali’yi, hanı satın almak isteyen zengin işadamının kızını kandırması için görevlendirmekte buluyor. Zengin kız fakir oğlan aşkı gibi bir klişeyle başlayan film, daha sonra farklı sulara yelken açıyor.

Geçen gece filmin montajına şöyle bir göz atmak için Murat şeker’le buluştum. O sahneyi de göreyim, bunu da izleyeyim derken bir baktım filmin 35 dakikasını izlemişim.

Aşk Tutulması’nda sınavı zaten geçtiğini düşündüğüm Tolgahan Sayışman’ın kendine güveni iyice gelmiş, son derece rahat ve keyifli bir oyunculuk sergiliyor.
Bergüzar Korel ilk kez şehrazat değil. Romantik komediye kendini adapte etmişe benziyor. Bu film çekilirken Bergüzar 3 aylık hamileymiş. Murat, “ıyi ki 16 günde bitirdik, biraz daha uzatsak Bergüzar’daki değişiklikleri gizlemek zor olacaktı” diyor.

Aşk, kriz derken bir başka güncel konuya da değiniyor Aşk Geliyorum Demez; farklı etnik gruplar.

Ve film açılımların gündemde olduğu şu günlerde oldukça manidar bir cümle kuruyor: “Gözlerimizin rengi farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynıdır...”

Aşk Geliyorum Demez, 6 Kasım’da vizyonda olacak.

Haberin Devamı

Klipler ve seks

Haberin Devamı

Justin Timberlake ve Ciara Feat’in düet yaptığı ‘Love Sex Magic’ klibi yasaklandı.

Klip de şarkının sözleri de gerçekten buram buram seks kokuyor.

Alana mani olunmaz tabii ama bana sorarsanız ben de ‘Love, Sex Magic’i almamayı tercih ederim.

Peki bizim klipler farklı mı?

Geçen gece kanal kanal gezerken Power Türk, Number One ve Kral’a göz attık.

Sinema tadında, hikayesi olan, film gibi klipler yok denecek kadar az (Teoman’ın Çoban Yıldızı şarkısına çektiği tarzdaki klipleri ayrı bir yere koyuyorum tabii).

Kliplerin çoğunda mini etekli, dekolteli kızlar ve seksi danslar var. Başka bir şey de yok zaten.

Sanki müzik değil porno kanalı izliyoruz.

Zeka seviyesi düşük, cinsel dürtüklemeleri yüksek bu klipleri kim izler acaba diye düşündüm.

“Bütün erkekler toplandık, toplandık, toplandık” diyen erkek toplulukları herhalde.

Haberin Devamı

Haber tamamlama oyunu

Artık bu köşeye yeni bir kutu açıyorum ve haber tamamlama oyunumuzu buraya taşıyorum. Oyunumuz şöyle; gazete okurken birimiz ona ilginç gelen haberi yüksek sesle okuyor, sonra herkes aklına gelen ilk cümleyi söylüyor. Tavsiye ederim, deneyin, hatta oyunlarınızın sonucunu bana mail de atabilirsiniz, sizin tepkilerinizi de buradan hep birlikte okuruz. ışte size birkaç örnek:

Haber: “Hollanda’da yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı: “Güzel kadın, erkeği aptallaştırıyormuş.”

Tepki 1: Ciddi misin, imkansız, olamaz. Tam tersine güzel kadın, erkeği daha da zeki yapar. Onu taşımak kolay mı?

Tepki 2: Erkeklerin dilinden düşmeyen “Aklımı başımdan aldın”ın bilimsel açıklaması da gelmiş oldu böylece!

Haber: Manisa’nın Hamzabeyli beldesindeki çiftlikte bir yıldır sürdürülen uygulama ile 70 ineğin müzik eşliğinde sağıldığı, hayvanların oryantali tercih ettiği bildirilmiş.

Tepki 1: ısteklerini nasıl bildirmişler merak ettim.

Tepki 2: Türkiye’nin toprağında, suyunda var herhalde. Oryantal müziği duyar duymaz havaya fırlayan kızlarımız vardı, kızlara ineklerin eklenmesine şaşırmamak
lazım.

Haber: Türk bilim adamları depremi 4 gün öncesinden bileceklerini açıkladılar.

Tepki: Acaba? Japonya ve Amerika gibi deprem araştırmalarıyla kafayı bozmuş ülkelerden ses yok, evreka diyen biz mi olduk yani?

Tepki 2: şimdi de 4 günde ev nasıl sağlamlaştırılır onu açıklarlar herhalde!

Haberin Devamı

Mutluluğun sırrı

Kimden ya da hangi filmde duydum hatırlamıyorum, “Kahrolacağına, daha az mutlu ol” diyordu. Biraz düşündüm de doğru gerçekten. Alacağınız kararlara, attığınız adımlara dikkat edin, kahrolacağınıza, daha az mutlu olun.

Yazarın Tüm Yazıları