Savcı bıraktı, polis yine aldı

Güncelleme Tarihi:

Savcı bıraktı, polis yine aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2001 08:44

Polis delil bulamadı. 13 yaşındaki Fuat N. ile gözaltındaki diğer 7 kişi, dün gece savcı tarafından serbest bırakıldı. Ancak Fuat, babası ve ağabeyi, Adliye çıkışında bu kez Organize ekiplerince yeniden alındı. Ayrıca 2 yeni şüpheli daha gözaltında.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden saat 19:30'da çıkarılan aralarında bir numaralı zanlı olarak gösterilen 13 yaşındaki Fuat N. ile tanık sıfatında olan ağabeyi Bayram N. ve Babaları Hasan N., çiçekçi kız Yeşim Taşdelen, annesi Menekşe Taşdelen, kokoreççi Ahmet Yıldırım ile Hürmüz Balçın ve Tuncay Gazi Eyüp Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcısı Hasan yılmaz, yaklaşık 15 dakika süren evrak incelemesi sonrasında tüm gözaltındakilerin serbest bırakılmasına karar verdi. Savcı Yılmaz, eksik evrak nedeniyle sanık olarak gösterilen 13 yaşındaki Fuat N'nin sadece sözlü ifadesini aldı. Savcı, eksik evrak hazırladıkları gerekçesiyle polislere kızıp fırça attı. Savcı'nın önüne gelen dosyalarda gözaltındaki kişilerle ilgili 'yakalama tutanakları' ile 'Farik-i Mümeyyiz' olarak adlandırılan ve küçük yaştaki sanıkların 'suçu işlerken bilinçli olup olmadığının' belirlenmesi için gerekli raporu bulamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Savcılıktan serbest kalan Fuat N., kardeşi Bayram N. ve babası Hasan N. ise Organize Suçlar ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı.

İKİ YENİ GÖZALTI DAHA

Polisin Üzeyir Garih'in katil zanlısı olarak gösteridği 13 yaşındaki Fuat N.'nin savcılık tarafından serbest bırakıldığı saatlerde ise 2 kişi daha gözaltına alındı. Eyüp çevresinde yakalanan ve 'mekansız' olarak tanımlanan, elbiselerinde kan izlerine rastlandığı ileri sürülen bu kişilerin sorguya alındığı belirtildi. Öte yandan polisin cinayeti üç kişinin işlediği ihtimali üzerinde durduğu bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!