Sami Yen'de gol yağacak

GALATASARAY iyi top yapıyor, tamam. Zaman zaman da topu terse çabuk çeviriyorlar. O zaman da rakip savunmanın bütün balansı bozuluyor. O da tamam.

Ama Galatasaray takımının rakibi Galatasaray’ın üstüne giderse Galatasaray forveti ile orta sahasını defansına yardıma zorlarsa o zaman sarı kırmızılıların işi zorlaşıyor. Çünkü eforlarını defansta kullandıkları için ofansta çok  diri kalamıyorlar. Ama Galatasaray’ı üstüne çekersen seni duman ediyor.
Servet ve Gökhan Zan teke tek iyi mücadele ediyorlar ama aralara atılacak toplar çok tehlikeli. Sabri’nin çabukluğu olmasa güç pozisyonlara düşecekler. Makukula bir dakikada iki gol attı kendini nötr yaptı. Her zaman söylediğim bir iş vardır. Korner atılırken forvet adamları ceza sahasında tehlikeli yerlerde top kurtarmaya gelmeyecekler.
Çünkü o zaman forvet gibi düşünür, defans gibi değil. Çünkü o zaman kalecisini de defansını da güç pozisyonda bırarır hatta gol de attırır. Örnek dün akşam  olduğu gibi.
20 metreden göremedi
Hakemlerin sezona iyi başladığını söyleyemem. Bir top kornere çıkıyor hakeme mesafesi 20 metre. 60 metredeki yardımcıya bakıp korner veriyor. O top da gelip gol oluyor. Haliyle de bütün futbolcular ense kökünde. Burada futbolcular haklı.
Galatasaray’ın Baros’la attığı ilk golde faul yok. Hata yüzde yüz kaleci Souleymanou’da. Çünkü yandan gelen o topa  kaleci diklemesine gitmeli.
Ama o topa paralel gidince dikine gelen Baros, Souleymanou’nun ellerinden önce topa dokunarak nizami bir gol yaptı. Baros’un penaltı beklediği pozisyonlar bana pek inandırıcı gelmedi. Çünkü Baros ceza alanı içerisinde hakemlerin kafasını karıştırmak için her şeyi yapıyor.
Baros’a dikkat
Geçen sene Lincoln ayakta duramıyordu, bu sene de Baros. Hem hakemleri güç  pozisyonda bırakıyor, hem de rakipleri sinirlendiriyor. Bir gün bir hakem çıkar gereğini yapar. O zaman da G.Saray’ın başı yanar.
G.Saray için çok iyi olacağını yazmıştık ve konuşmuştuk ama dün geceki maç Kayserispor takımının çok iyi direnç göstermemesine rağmen sanki sarı kırmızılılar için erken konuşulmuş gibi geldi. Biraz dirençli bir takım karşısında G.Saray ne yapar? Bence hala daha soru işaretleri kalkmış değil.
Bu maçta bir kere daha gözüktü ki, şu ana kadar seyrettiğim küçük takımlar içinde biraz G.Birliği var. Diğerleri kos helva gibi.
 G.Saray’da iş şimdi teknik adamda. Çünkü artık G.Saray’ın her maça çok farklı onbirlerle çıkma lüksünün olmadığı dün akşam gözüktü. Bu takımın standart bir kadro ile mücadele etmesi gerekir. Kötü oynayanların yerine iyisi oynar ama artık yerlerin tapu sahiplerinin az çok belli olması gerekir.
Elano hep böyle vuruyor
Elano iyi transfer. İlk buluştuğu topla da golü yaptı. Vuruş olarak zor toptu. Ama o inanarak  ve  güvenerek vurdu. Nitekim top da doğru yere gitti, gol oldu. Zaten bu tip golleri atan bir futbolcu.
G.Saray seyircisi bu sene öyle veya böyle Ali Sami Yen’de güzel maçlar seyredecek ve yüzde 100 gollü maçlar izleyecek. Rakipler zayıf olunca kendi atacak. Biraz kuvvetli rakiplere de hem kendi atacak, hem de yiyecek. Bu kesin. Çünkü gözüküyor.
Yazarın Tüm Yazıları