Rahat değiller

İSTERSENİZ en sondan başlayalım. 86. dakikada Burhan, Sivok’un yanından attı gole gidiyor...

Haberin Devamı

Sivok da uyanık  ya, önünde durdu. Yani kasıtlı olarak. Hakemin kararı devam. Size söylemek istediğim şu, bu pozisyonu çözemeyip yorumunu yapamayan hakemden hiçbir şey olmaz. Eğer pozisyonu çözüp de Sivok ikinci sarı karttan atılacak diye vermemişse yine bu hakemden bir şey olmaz. O zaman da korkak.  Bazen bakıyorsunuz acaba olacak  mı diye. Ama olmuyor işte.  Yani iyi olsunlar diye itiyorsunuz,  ne kadar iterseniz itin bunların kapasitesi bu kadar.
Gençlerbirliği Yönetim Kurulu iki takımla uğraşmaktan kurtulup bir takıma dönünce  Gençlerbirliği’nin takım hüviyeti geri gelmiş.  Şu ana kadar seyrettiğim takımlar içinde en dengeli olanlardan biri Gençlerbirliği . İyi yoldalar.  Aynen devam.
Beşiktaş, hiçbir şey yapamadı. Çünkü bir türlü oyunun direksiyonunu ellerine geçiremediler. Gençlerbirliği oyun alanını iyi parselleyip topu da çabuk kaybetmeyince, siyah beyazlılar netice alamadılar. Şu bir gerçek; iyi defans yaparsan, futbolda başarılı olamama şansın yok. Gençlerbirliği de Alman teknik adamla birlikte iyi defans yapmaya başlamış ve bunu takım olarak yapıyorlar geride bekleyenlerle değil. Gençlerbirliği kazansaydı sürpriz olmazdı. Aama maçı Beşiktaş kazansaydı futbol adına yazık olurdu.
Nihat da farkında
Mustafa Denizli kenarda hiç rahat değildi. Ama takımı da sahada rahat değildi. O takımın sorumlusu da Mustafa. Yani Mustafa önce futbolcularına kızmayacak.  Nerede hata yapılıyor ona bakacak. Çünkü bu işte hesap ondan sorulacak. Oyuncu hazır değilmiş, daha antrenman yememiş, yok yemek yemesi lazımmış, kahvaltı yapması lazımmış kimseyi ilgilendirmez.  Taraftar sahada çatır çatır takım bekler, isim değil. Mesela Nihat. Artık kimsenin beklemeye tahammülü yok. Tahmin ediyorum kendisi de bunun altından eziliyor.  Çünkü güçsüzlüğünün ve etkisizliğinin kendisi de farkında. Bu, yüz ifadesinden net okunuyor.
 Şu andaki görüntüye göre Beşiktaş’ın geçen yılki başarıları yakalayamayacağı gözüküyor.  İnşallah yanılırım da Beşiktaş sonuna kadar bu yarışın içinde olur, hepimiz de keyif alırız. Dün Gençlerbirliği’nin geri dönmesine sevindim. Çünkü Ankara’nın ihtiyacı var. Zaten Ankaragücü ile Ankaraspor birbirlerini yemekle meşguller. Hiç olmazsa kırmızı siyahlılar Başkent’e yakışır futbol oynar.

 

Yazarın Tüm Yazıları