Milyarderlerin yatları Türkiye sahillerinde

Güncelleme Tarihi:

Milyarderlerin yatları Türkiye sahillerinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 16:00

Türkiye sahillerin son günlerde dünyanın en zenginleri listesinde yer alan milyarderlerin yatlarına ev sahipliği yapmasının turizm için doping etkisi yapması bekleniyor. Microsoft'un ortağı Paul Allen’in mega yatı ‘Octopus’ Bodrum’a gelmesinden sonra, şirketin sahibi Bill Gates'in 2005 yılında Türkiye’deki tatili sırasında kiraladığı mega lüks motor yatı da Marmarise geldi. Bu dönemde tatil için sahillerimizi seçen bir diğer ünlü sima da Fethiye'de ailesi ile tatil yapmayı seçen İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini oldu.

Haberin Devamı

YAZILIM devi Microsoft'un kurucu ortağı milyarder Paul Allen’in 126.20 metrelik mega yatı ‘Octopus’ Bodrum’a geldi. Microsoft'un sahibi Bill Gates'in 2005 yılında Türkiye’deki tatili sırasında kiraladığı mega lüks motor yat ‘Leander’ da ABD'li zengin bir aileyi gezdirmek üzere Marmaris'e geldi.

Microsoft'un kurucu ortağı milyarder Paul Allen’in 126.20 metrelik mega yatı Octopus bugün sabah saatlerinde Bodrum’a geldi. Bodrum bölgesinde turistlere dalış yaptıran Erman Diving Dalış Okulu yöneticisi ve dalış eğitmeni Erman Akarsu’nun yata çıkarak, bölgede dalış yapılabilecek  bölgelerle ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Paul Allen’in yatta olup olmadığı öğrenilemedi.

Haberin Devamı

Mantar Burnu ile Kara Ada önlerine demirleyen ve üzerinde 2 helikopter 3 yat, 1 denizaltı bulunan yatta konaklayanlar jet- skiye binip rüzgar sörfü yaptı. Yattaki konukların denizde jet- ski yaptığı sırada 3 güvenlik botu çevrede önlem aldı. Yaklaşık 20 dakika sonra 2 helikopter 3'er dakika arayla havalanarak, Yunanistan’ın Rodos Adası'na doğru uçtu.

Allen’in yatı günübirlik tura çıkan yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekti. Tur teknelerindeki turistler yatın fotoğraf ve  görüntülerini çekti.

Dünyanın en büyük yatlarından, dünyanın bilinen 5'inci büyük zengini Allen’in 200 milyon dolar değerindeki Octopus adlı yatında aynı anda gövdesine iniş yapabilen 2 helikopter, 4 motor yat, 12 metre uzunluğunda 1 denizaltı, su sporları takımları, açık ve kapalı yüzme havuzları, 1 sinema salonu, müzik stüdyosu, tenis kortu ve basketbol sahası bulunuyor. Jonathan Quinn Barnett tarafından dizayn edilen, Almanya’daki ünlü Lursen tersanelerinde yapılan 7 güverteli yatta 58 mürettebat görev yapıyor.

BİLL GATES'İN KİRALADIĞI YAT DA MARMARİS'TE

Almanya’da 1993'te yapılan, ancak sürekli yenilenip en son teknolojiyle donatılan 75 metre uzunluğundaki ’Leander’, önceki akşam Netsel Marina’ya demirledi. Bugün de marinadan ayrılıp körfezin açıklarına demirleyerek, Marmarisliler'e, “Bill Gates yine mi geldi acaba?” dedirten yatta, personelinin dışında kimsenin olmadığı, ilçeden alacağı ABD’li zengin bir aileyi Güney Ege’nin eşsiz güzellikteki koylarında gezdireceği öğrenildi. Her türlü ihtiyacın karşılandığı 10 kamarası bulunan, 25 personelin görev yaptığı 3 güverteli yatla 1 hafta tatil yapmanın bedelinin 500 bin dolar olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ABD’li zengin konuklarını bekleyen yat, Ekim 2005’te Bill Gates ve ailesine ev sahipliği yapmış, onları Güney Ege’nin mavi sularında gezdirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!