İnternetten dolandırıcılığa gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İnternetten dolandırıcılığa gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 14:29

İZMİR'de, internet üzerinden haberleşmeyi sağlayan MSN'den görüştüğü kişilere, kontör ve oyun satacağı vaadinde bulunup hesabına para yatırtarak dolandırıcılık yapan 31 yaşındaki R.Ö., polisin operasyonuyla yakalandı.

Cumhuriylet Savcılığına başvuran Ü.Y. ve C.G., internet üzerinden tanıştıkları bir kişinin, oyun ve kontör satacağını söyleyerek kendilerini yaklaşık 1000 TL dolandırdığı şikayetinde bulundu. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet dolandırıcısını yakalamak için çalışma başlattı.

İNTERNET KAFEDE YAKALANDI

Mağdurların bilgisayarlarını inceleyen polis, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüphelinin kullandığı bilgisayarı IP numarasından tespit etti. Operasyona başlayan ekipler, bilgisayarın bulunduğu, İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki internet kafeye baskın düzenledi. Dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği saptanan R.Ö. yakalandı. Kandırdığı mağdurların hesabına para yatırmalarını sağladıktan sonra vaat ettiği kontör ve bilgisayar oyunlarını göndermediği ortaya çıkan R.Ö., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!