Tecavüzcü katili DNA'sı yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü katili DNAsı yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2001 02:12

Zeytinburnu'nda D.Y.'ye, başına çekiçle vurduktan sonra tecavüz eden Nurullah Ayaz'ın, mart ayında tecavüze uğrayıp boğazı kesilen S.K.'nın da katili olduğu, kan ve sperm örneklerinin DNA testinde ortaya çıktı.

Kurbanlarını, apartmanların karanlık bodrum katlarında avlayan sapık ruhlu cani Nurullah Ayaz, 10 Ağustos Cuma günü, 19 yaşındaki D.Y.'ye, başına çekiçle vurup yaraladıktan sonra tecavüz etti. Arkadaşının ihbarı üzerine gözaltına alınan doğal gaz tesisatçısı Nurullah Ayaz'ın tecavüz ettiği D.Y.'nin kot pantolon, gömlek ve atleti üzerinde bulunan kan lekeleri, İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilerek incelendi.

Faili meçhul tecavüz

İlk incelemede, Nurullah Ayaz'ın kan grubunun aynı olduğu ortaya çıktı.

Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan DNA testinde, kan lekelerinin kesin olarak Nurullah Ayaz'a ait olduğu saptandı.

Kriminal Polis Laboratuvarı, Nurullah Ayaz'dan alınan kan ve sperm örneklerini, geçmişte meydana gelen tecavüz olaylarında elde edilen örneklerle karşılaştırdı. Bilgisayar ortamında yapılan mukayese sonucunda yine 26 Mart'ta, Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesi 44/1 Sokak'ta tecavüz edilerek öldürülen S.K. olayı da aydınlandı.

Sapık katil yargıda

S.K.'ya mart ayında önce tecavüz edilmiş, daha sonra da boğazı kesilerek öldürülmüştü. Burada S.K.'nın vajinal sıvabından ve külotundan elde edilen sperm örneklerinden ortaya çıkarılan DNA genotipleri, sapık Nurullah Ayaz'dan alınan genotiplerle uyum sağladı. Nurullah Ayaz'ın, Zeytinburnu'nda beş aydır aranan cinayet ve tecavüz olayının da faili olduğu ortaya çıktı.

Cezaevinde olan Nurullah Ayaz, mahkemede iki ayrı tecavüz, taammüden cinayet ve öldürmeye tam teşebbüs iddialarıyla suçlanacak.

Tecavüz etti sonra öldürdü

Zeytinburnu'nda oturan 21 yaşında, iki çocuk annesi S.K., 26 Mart gecesi, 20.00 sıralarında çöp dökmek için dışarı çıktı. S.K., aradan yarım saat geçmesine rağmen eve dönmeyince paniğe kapılan eşi polisi arayarak yardım istedi. Polis, S.K.'nın cesedini, apartmanın bodrumunda, tecavüz edildikten sonra boynu kesilmiş olarak buldu.

Çekiçle vurup tecavüz etti

Nurullah Ayaz, D.Y.'yi, 10 Ağustos’ta, Zeytinburnu'ndaki apartmanlarının girişinde sıkıştırdı. D.Y.'yi sözle taciz eden Ayaz, terslenince çılgına döndü. Saçından tutarak, alt kattaki bodruma sürükledği genç kızın çığlık atması üzerine paniğe kapılan Ayaz, çekiçle kafasına vurdu. Ayaz, kendinden geçen D.Y.'i sürükleyerek, üç kat aşağıdaki son bodruma taşıdı. Tecavüz ettiği D.Y.'nin yaralı vücudunu, kuytu bir köşede gizleyip, kanlı elbiselerini değiştiren sapık, Zeytinburnu'nda kaldığı bekár evine gitti. Akşam Nurullah Ayaz'ı ‘‘Birini öldürdüm’’ dediği arkadaşı polise ihbar etti. Gözaltına alınan Ayaz'ın tarifi üzerine, can çekişen D.Y. kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!