Eğitilmemişler

FUTBOL Federasyonu yeni sezon öncesi bazı yeni kurallarla ligin startını verdi. Bunlardan biri de maçların bitiş düdüğünden sonra sahaya polisler de olmak üzere hiç kimsenin giremeyecek olmasıydı. Buna yedek oyuncular, teknik direktörler ve saha kenarındaki diğer isimler de dahil edildi.

Demek ki bu kural değişikliklerinden kulüplerin haberi yok. Kulüplerin idare mekanizmalarında çalışan görevliler de görevlerini tam yapmıyorlar. Ya da Futbol Federasyonu gerekli ikazları, sezon başında kulüplere yapmadı. Birilerinden, biri hatalı. Futbolcuların eğitilmedikleri de ortada. Taze örnek Gaziantepspor maçındaki Galatasaray kaptanı Arda Turan.
Maç bitti, hakem Bünyamin Gezer’in yanına formasız, ayağında terlikle geldi. Gördüğü sarı kart için itirazını yaptı veya hareketlerinden dolayı özür diledi. Sahaya girdi ve ihlali gerçekleştirdi.
Kara kaplı kitaba göre Arda’ya ceza verilmesi lazım. Kural öyle diyor. Gözlemci, hakemi raporuna yazdığı için Arda konusunda da görüş bildirebilir. Ama özellikle maçın temsilcisinin, Arda’yı rapor etmiş olması lazım ki Federasyon bu konuda bir karar verebilsin.
Yazarın Tüm Yazıları