İnternet dolandırıcılığına 2 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İnternet dolandırıcılığına 2 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 17:12

İnternetten banka müşterilerin hesaplarına girerek dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 1'i kadın 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bazı kişilerin banka müşterilerinin hesaplarına internet üzerinden girerek parayı kendi hesaplarına aktardıklarını belirledi.

Bankadan yapılan hesap hareketlerini incelemeye alan polis ekipleri, yine bir banka müşterisinin internet hesabından 60 bin TL'nin başka bir hesaba aktarıldığını tespit etti. Bunun üzerine hareke geçen bazı polisler paranın aktarıldığı hesabın sahibi şüpheli Gülhan S. isimli kadını fiziki takibe alırken bazı polisler de bankaya giderek çalışma başlattı.

Bağcılar'daki bir banka şubesinden söz konusu parayı çekmeye çalışan Gülhan S. ile yanında bulunan Özcan A. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheli Gülhan S'nin, polisteki ifadesinde olayla bir ilgisinin bulunmadığını, 15 yıldır emlakçılık yaptığını, gelen paranın da kendisinden ev alacağını belirten kişilerce gönderildiğini" söylediği ifade edildi.

HACKER ARANIYOR

Şüpheliler Gülhan S. ile Özcan A.'nın sorguları devam ederken polis ekipleri banka müşterilerinin internet hesaplarına giren "Hacker"ı yakalamak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!