Şaşırttılar

BU maçı televizyondan seyrederek yorumladım. Kameraların gösterdiği yeri, bir de altta çıkan reklam kuşağından göremediklerim hariç yorumluyorum.

Haberin Devamı

Bir futbol takımını sıhhatli ve doğru yorumlamak için maçı çıplak gözle seyretmek lazım. Mesela kamera topu takip ettiği için siz bir takımda top santrfordayken o araziyi görürsünüz. Ama o sırada takımın defansı ne yapıyordur, onu göremezsiniz. Onun için de televizyondan maç yorumu ne kadar sıhhatli olur?

Bu sene Beşiktaş ve Fenerbahçe için kestirmeden şunları söyleyebiliriz. Fenerbahçe çok çabuk ve iyi hücum edecek. Bence Türkiye liginde gol atmadan bir maçı tamamlayacağınıtahmin etmiyorum.

Beşiktaş için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Onlar için de gol yemeden bitirebilecekleri maç adedi fazla olabilir. Daha sezonun başındayız. Elinde Holosko gibi bir oyuncu varsa dün geceki Fenerbahçe’nin takım defansı anlayışında bu oyuncuyu kullanmak gerekirdi. Ama Mustafa Denizli buna herhalde gerek görmedi. Nihat’ın ikinci yarı oyuna girmesi bence yanlış. Hem Holosko ile hem Nihat’la başlayacaksın. Nihat’a diyeceksin ki: “Nerede yoruluyorsan orada elini kaldır.Ne var ne yok oyna.” Yani “nerde trak orda bırak” de. Bence bunlar Denizli’nin dün geceki eksikleri.

Haberin Devamı

Daum daha standart. Yavaş yavaş şablonu oturtuyor. Ve şunu söylüyor:“Sezon başı mevkilerinin tapusunu alanlar devam ederler. Ama alamayanlar da cefa ve eza çekerler, çok çalışırlar, işleri zor.”İki takım için de hazırlık devrelerinde çok şeyler yazıldı, çizildi. Birisi parçalıyordu, diğeri dörde katlayıp beşe bölüyordu. Ama dün gece kazın ayağının öyle olmadığını gördük.

Şablonu oturtuyor

Sivok amatörce o penaltıyı yapmasa, büyük ihtimalle maç uzatmaya gidecekti. Aslında dün gece iki takım da birbirinden çekindi. Rahat değillerdi. Çok fazla golü düşünmediler. Yalnız Daum’un oynattığı bu sistemde Güiza çok rahatlayacak ve iyi işler yapacak. Sebebi de Güiza artık forvette tek başına kürek çekmeyecek. Arkadan inanılmaz derecede destek alacak. Hem kendine boş saha yaratıp pozisyonlara girecek, hem de arkadaşlarının yarattığı boş alanlardan bu sefer kendi pozisyonlar bulacak. Geçen senesisteme göre bu tek yönlüydü. bu sene çift yönlü oldu. Yani Güiza’nın bu yıl çok verimli olacağı kesin. Ama bu Güzia’dan kaynaklanmayacak, sistemden kaynaklanacak.

Haberin Devamı

Yıldırım dengeyi kuramadı

Beşiktaş hücumda hala sıkıntılı. Holosko, Nobre,Bobo... Mustafa Denizli bir karar veremezse üçünü de kaybedecek, sonunda takımı da kaybedecek. Eğer dün geceki Beşiktaş, F.Bahçe’nin defans anlayışından faydalanamamışsa Mustafa Denizli dahil futbolcular oturacaklar, sabaha kadar konuşacaklar, “biz nerelerde yanlış yaptık” diye.

Yunus Yıldırım iki takımın da penaltı istediği aynı pozisyonları devam ettirdi. Verdiği penaltı ve kart doğruydu. Ama ona bir tavsiyem var. Ceza alanı içinde verdikleri veya vermediklerinden ceza sahası dışındakiler tamamen paralel olsunlar. Hatta ve hatta ceza alanı içindeki daha zor olsun. Ama Yunus Yıldırım dışındakileri daha kolay çalıyor, içindeki daha sertlere penaltı vermiyor. O zaman da insanların aklı karışıyor.

Yazarın Tüm Yazıları