Özel öğretimciler tek çatı altında

Güncelleme Tarihi:

Özel öğretimciler tek çatı altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2003 14:22

Özel öğretim kurumları, dernek kurarak güçlerini birleştirdi. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'ni (TÖDER) kurarak, sorunlarının çözümünde birlikte hareket etme kararı aldılar. Dernek, dersane, okul, sürücü, kursu, üniversite ve dil kursu sahipleri tarafından kuruldu.

Haberin Devamı

Yeni kurulan Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), bütün özel öğretim kurumlarını tek çatı altında toplayacak. Dernek, dersane, okul, sürücü kursu, üniversite, dil kursu sahiplerinin sorunlarını çözmek ve daha büyük bir güç haline gelmelerini sağlamak amacıyla kuruldu. Özel öğretim kurumları, TÖDER'i kurarak güçbirliğine gittiler.

Derneğin genel başkanı Bahattin Durmuş, eğitim sektörünün TÜSİAD'ı (Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği) olmayı hedeflediklerini belirtiyor. Eğitim alanında yatırım yapan, sorumluluk alan iş insanları olarak böyle bir dernek kurma yoluna gittiklerini ifade ediyor:

‘‘Sanayiciler ve iş insanları eğitimle ilgili raporlar hazırlatıyorlar. Eğitim konusunda fikirler beyan ediyorlar. Bunların bir kısmı bize uygun gelmeyebiliyor. AB'ye girme sürecinde bütün sivil toplum kuruluşları Kopenhag'daydı. Ama özel öğretim kurumlarını kimse temsil etmiyordu. Bir araya gelerek ortak hareket etmek, birlikte çalışmak gerektiğine inandık. Derneklerin her birinin ayrı ayrı görevi var. Biz dernek olarak Türk eğitim sistemi için üretmeliyiz diye düşünüyoruz. Türk eğitim sistemine katkı sağlarken, bir yandan da özel öğretimin durumunu nitelik ve nicelik açısından sorgulayacağız.‘‘

Haberin Devamı

TÖDER Yönetim Kurulu üyesi Enver Yücel de, Türkiye'de özel öğretim kurumlarının hak ettiği yerde ve sayıda olmadıklarını söylüyor. Türkiye'de özel öğrenimin, eğitimdeki payının yüzde 15'e çıkması gerektiğini kaydediyor.

Dernek olarak amaçlarının, projeler gerçekleştirip, araştırmalar yapmak olduğunu belirtiyor: ‘‘Derneği, özel öğretimdeki sorunları çözmek ve kurumlar arasında entegrasyonu sağlamak için kurduk. Ayrıca AB sürecinde Türk Milli eğitiminde, eğitim adına ya da özel öğretim kurumları adına bir oluşum içinde olmak istedik.‘‘

Yücel, eski dernekçilik anlayışından çıkılması gerektiğini ifade ederek, eğitimle ilgili bütün özel öğretim kurumlarının dünya ile ilişkisi olması ve sorunların çözümü konusunda birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!