Asimilasyondan vazgeç

Güncelleme Tarihi:

Asimilasyondan vazgeç
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum il kongresinde Çin’e seslendi ve "Bu asimilasyon bir şey kazandırmaz, bunlardan vazgeçin" dedi. Erdoğan, Cemal Gürsel Spor Salonu’ndaki toplantıda şunları söyledi:

Canlara kıyarak, insan haklarını ihlal ederek, masum sivilleri haklarından mahrum ederek hiçbir ülke, hiçbir toplum huzura, istikrara, güvene kavuşamaz. Böyle bir asimilasyon peşinde koşan Çin yönetimine biz diyoruz ki: Bu asimilasyon bir şey kazandırmaz. Bunlardan vazgeçin. Bizim Çin yönetiminden talebimiz bu. Böyle bir vahşete, ister Uygur Türk’ü olsun, ister Çinli olsun hiçbir zaman müsamaha ile bakamayız. Uygur Türklerinin yaşadığı acı, acımızdır. Oradaki akrabalarımız, oradaki kardeşlerimiz için diplomasi içinde uluslararası hukuk çerçevesinde ve var olduğumuz her platformda üzerimize düşeni yapacak, tüm insanlığı, tüm dünya ülkelerini, bu meseleye duyarlı olmaları noktasında aydınlatmaya devam edeceğiz.

Bahçeli hamaset yapma, icraat yap

MHP Lideri Sayın Bahçeli, sanıyorum siz bir zamanlar bir Çin seyahati yapmıştınız. O seyahati yaptığınız zaman orada da bir şeyler olmuştu, şimdi bol keseden atıp tutuyorsunuz. Uygur Üniversitesi’nde 50 yıldır Uygur Türkçesi’yle eğitim yapılırken, siz oraya seyahat ettiğinizde Uygur Türkçesi o dönem de yasaklandı. Soruyorum, ne yaptınız? O zaman Başbakan Yardımcısıydınız, sesiniz çıktı mı? Şimdi kalkmışsın hamaset yapmışsın. Bize hamaset yapma, icraat yap icraat.

Muhalefet sürekli mızıkçılık içinde

29 Mart yerel seçimlerinden sonra muhalefet partileri mızıkçılık içindeler. Ağza alınmayacak kelimelerle, cümlelerle bu ülkenin Başbakanına nasıl hakaret ettiklerini gördünüz. 7 yıldır, Türkiye’nin menfaatine yararlı olacak her şeye karşı çıktılar. Suriye sınırlarındaki mayınları temizleyeceğiz, toprak kazandıracağız dedik, karşı çıktılar. İsrail’e ’peşkeş çekecek’ dediler. İftira at tutmasa da iz kalır, mantığıyla bu ifadeleri kullandılar. Altına önce imza attılar, ardından karşı çıktılar. Gece yarısı baskını dediler. Peki senin milletvekillerin gece yarısı o parlamentoda ne iş yaparlar?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!