BKM’den kredi kartında ‘Paylaşılan şifre, şifre değildir’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

BKM’den kredi kartında ‘Paylaşılan şifre, şifre değildir’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 00:00

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ‘Paylaşılan şifre, şifre değildir’ sloganıyla Okan Bayülgen’li yeni bilinçlendirme kapmanyasına başlıyor.

Kart Monitör 2009 araştırmasında kart kullanıcılarının yüzde 10’unun hâlâ şifresini başkalarıyla paylaşıyor olması sonucuna göre başlatılan bu kampanya ile kart kullanıcılarına şu uyarılarda bulunacak. “Şifrenizi kimseyle paylaşmayın, ATM’lerde şifrenizi, kimseye göstermeden tuşlayın, telefonla yardım etmeyi teklif edenlerin tuzaklarına düşmeyin, şüphelendiğiniz her hareketi ve işlemi bankanıza hemen bildirin”

3 ayrı mecradan uyarı

Ultra Reklam Ajansı tarafından hazırlanan kampanya, gazete, açık hava ve radyo olmak üzere 3 ayrı mecrada, Temmuz ayı boyunca kesintisiz olarak yer almaya devam edecek. Kampanyanın radyo duyurularında ise, Okan Bayülgen yer alacak. Bayülgen bu kez, herkese “şifresini kimseyle paylaşmamasını” söyleyecek.

Şifre kişiye özeldir

Yeni kampanyalarında kullanıcıların şifre güvenliği konusunda bilgilendirdiklerini belirten Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, “BKM tarafından kurulan ve kart kullanıcıların dikkat etmesi gereken tüm konular www.kartbilinci.com adresli internet sitesinde yer alıyor. Sitede şifre güvenliği konusunda da çok önemli uyarılar bulunuyor” dedi.

Şifrede doğum tarihi kullanmayın

Banka ve kredi kartlarında giriş şifresi olarak doğum tarihi kullanılmamalı
Şifre hiçbir koşulda banka personeli dahil kimseyle paylaşılmamalı
Şifre kart arkası, cüzdanda not kağıdına yazılmamalı
ATM’lerde şifre tuşlamasını yalnız yapılmalı
Telefonla yardım tekliflerini kabul edilmemeli
Kayıp çalıştı durumunda banka haber verilmeli
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!