Kredi kartı yasasına eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı yasasına eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 00:00

Tüketiciler Birliği Ankara Şube Başkanı Hakan Tokbaş, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına yönelik yasal düzenlemenin, sadece ihtar çekilmiş, aleyhinde icra takibi başlatılan borçluları kapsamasını eleştirdi ve kapsamın genişletilmesi için Meclis’e iade edilmesini istedi.

Tokbaş, Çankaya Köşkü 5 numaralı kapı önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Tüketiciler Birliği olarak, kredi kartı borçlarının yapılandırılması için Aralık ayında "Taksitle ölmeyelim, taksitle ödeyelim" kampanyası düzenlediklerini ve 300 bin imza topladıklarını anımsatarak, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda değişiklik öngören yeni düzenlemenin, beklentilerini karşılamadığını anlattı.

Düzenlemeden sadece 31 Mayıs 2009 tarihine kadar ihtar çekilmiş, aleyhinde icra takibi başlatılan borçluların yararlanabileceğine dikkati çeken Tokbaş, "Kanundan yararlanabilecek 875 bin kişiye karşılık, kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan 9 milyon kişinin çığlıkları dikkate alınmamıştır" dedi.

Tokbaş, düzenlemenin bu yönüyle Anayasa’da yer alan "kanun önünde eşitlik ilkesini" ihlal ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Borcunun asgari yüzde 20’sini ödeyebilen tüketicilerimiz, icra işlemlerine maruz kalmamak için kanun çıkıncaya kadar sabretmiş, ancak ne hazindir ki beklentilerinin aksine kanun kapsamı dışında tutulmuştur.

Asgarisini ödeyerek gününü kurtarmaya çalışan tüketicilerimizin de birkaç ay içinde icra takiplerine uğramaya başlayacakları unutulmamalıdır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!