Kredi kartında aidat kalktı

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartında aidat kalktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 14:13

TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülen kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısında kredi kartlarından aidat alınması düzenlemesi çıkarıldı. Kuruldan aynı şekilde geçen tasarından sonra bankalar artık kredi kartlarından aidat alamayacak. Böylece bankalar da 1.5 milyar liralık bir gelirden mahrum kalacak.

Haberin Devamı

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı bugün Komisyon'dan geçerek Genel Kurul'a gönderildi. Tasarıdaki ilk düzenleme içerisinde kart aidatlarına ilişkin yer alan '3 bin 500 TL’ye kadar kullanım limiti kredi kartları için 35 TL’ye, 3 bin 500 TL ve daha fazla bir tutarda kullanım limitli kredi kartları için limitin yüzde 1’ini geçmeyecek şekilde bankaların tutar belirlemesi' hükmü tasarıdan çıkarıldı.

Tasarının Genel Kurul'dan bu şekilde geçmesi ile birlikte artık bankalar kredi kartlarından aidat alamayacak.

Öte yandan DTP milletvekili Hasip Kaplan, Genel Kurul'daki görüşmeler sırasından yüksek kart faizlerini protesto etmek için kürsüde kredi kartını kesti.

BANKALARA DARBE

Haberin Devamı

Kredi kartından aidat alınamayacak olması bankaların gelirlerini de önemli oranda etkileyecek. Türkiye'de 44 milyon civarında kredi kartı bulunduğuna göre, ortalama 35 liradan bankalar toplamda 1.5 milyar TL gelir kaybına uğrayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!