İzmir'de kaçak hacker yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kaçak hacker yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 11:46

İZMİR'de görülen bir dava nedeniyle hakkında kesinleşmiş 15 yıl hapis cezası bulunan ve 2 yıldır kırmızı bültenle aranan hacker Mustafa Aydın, Antalya'da gizlendiği yerde polisin düzenlediği baskın sonucu yakalandı.

İnternette ilgi gören arkadaşlık sitelerinin aynısını yaparak, bu yolla bazı bilgilere ulaşıp, kredi kartları kopyalayan çeteye yönelik 2008 yılında İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Ornganize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Teknik takip ve istihbarat çalışmaları doğrultusunda, çetenin elebaşılığını, 2006 yılında aynı suçtan tutuklanıp, bir yıl sonra tahliye edilen , 24 yaşındaki Mustafa Aydın'ın yaptığı saptandı. Mustafa Aydın'ın, Ukrayna'daki hacker'larla internetten bağlantıya geçtiği, yabancı uyruklu kişilerin kredi kartı bilgilerini satın aldığı, bu bilgiler doğrultusunda hazırladıkları sahte kredi kartlarıyla da harcama yaptıkları belirlendi. Suç örgütü üyelerinin ayrıca, yurtiçinde kart bilgilerini temin edilmesi amacıyla, internette yoğun ilgi gören iki arkadaşlık sitesinin birebir aynısını sahte olarak düzenledikleri, bu sitelere, kullanıcıları linkler aracılığıyla sevkettikleri, üyelik işlemleri sırasında kullanılan kredi kartı bilgilerini de kopyaladıkları saptandı.

Delillerin toplanmasının ardından ‘Gezgin 35’ adı verilen operasyon için geçen yıl düğmeye basan ekipler, İzmir başta olmak üzere Kütahya, Muğla ve Antalya'daki önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Baskınlarda elebaşı Mustafa Aydın yakalanamazken, çete içinde yönetici pozisyondaki F.B. ile U.E.,O.H.,C.A.,S.Ö. ve M.U. yakalandı. Tümü benzer suçlardan sabıkalı 6 zanlının ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, yaklaşık 180 bin TL'lik işlem yapılan, yüzlerce Türkiye'den ve yurtdışından kişilere ait kredi kartlarının slip bilgileri, bu bilgilerin yüklendiği 50 kredi ve mağaza kartı, 5 dizüstü bilgisayar, hacker'lara gönderilen paraların dekontları ele geçirildi. Polisin elinden kaçan suç örgütünün elebaşı Mustafa Aydın'ın, bankadaki bir hesabından, sadece bir ay içerisinde 500 bin TL'lik işlem yapıldığı saptandı. Mustafa Aydın'ın, Azerbaycan'a kaçtığı, oradan örgütünü yönetmeye devam ettiği belirlendi. Örgüt yöneticisi ve üyelerinin, Ukrayna'daki hacker'lara bir aylık sürede 60 bin Euro gönderdiği, gelen kredi kartı bilgilerinin kopyalanmasıyla yapılan işlemlerle yaklaşık 500 bin TL'lik haksız kazanç sağladıkları saptandı. Suç örgütü üyelerinin, elde ettikleri haksız kazançla uyuşturucu partisi düzenledikleri, binlerce TL'lik bilgisayar parçaları ve malzemelerini, İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde açtıkları işyerinde sattıkları ortaya çıkarıldı. Adliyeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı, haklarında dava açılıp, yargılanmalarına başlandı.

TÜRKİYE'YE DÖNÜNCE YAKALANDI

Daha önce aynı suçtan açılan davadan 15 yıl hapse mahkum edilen ve cezası kesinleşen Mustafa Aydın'ın, bir ay önce Azerbeycan'dan gizlice Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Mustafa Aydın, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen hafta yakalandı. Mustafa Aydın, özel bir ekiple Antalya'dan devam eden davalarının olduğu İzmir'e getirildi. Kırmızı bültenle aranırken yakalanan Mustafa Aydın, Buca Cezaevi'ne konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!